Ugovore je urucio Darko Glišić  (foto: TV 3M)
Ugovore je urucio Darko Glišić (foto: TV 3M)
22.02.2016, 09:31

Uručeni ugovori o stipendiranju

č: | fb:

Studentima osnovnih i master studija sa teritorije ubske opštine, uručeni su ugovori o stipendiranju za tekuću akademsku godinu. Stipendije,  u iznosu od 60 hiljada dinara, dobilo je 258 studenata, koji su ispunili uslove opštinskog konkursa za dodelu novčanih naknada dela troškova studiranja u školskoj 2015/16. godini i za ove namene lokalna samouprava je izdvoila blizu 15,5 miliona dinara. Naknada se dodeljuje za jednu studentsku godinu, a isplata se vrši u deset jednakih mesečnih rata, za period oktobar – jun.

Na svečanosti u Klubu Doma kulture, ugovore o stipendiranju uručio je predsednik opštine Ub Darko Glišić koji je čestitao akademcima na ostvarenim rezultatima, istakavši da  posebno raduje činjenica da se svake godine poveća broj studenata koji stiču pravo na stipendiju.

„U 2015. godini odobrili  smo 233 stipendije, u ovoj 258, što je za 25 više i veoma sam ponosan na tu činjenicu. Nadam se da ćemo u narednoj godini  imati još više stipendista, jer to znači da su mladi iz naše opštine zainteresovani da uče i usavršavaju se. Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju, zbog koje smo prinuđeni da svaku stavku i poziciju u opštinskom budžetu umanjimo, mi smo krizu malo gurnuli u stranu kada je obrazovanje u pitanju i za stipendije planirali 15.480.000 miliona dinara, što je više novca nego prošle godine. Neće nam biti žao da izdvojimo još više u sledećoj godini, jer ulaganje u mlade je dobra investicija za budućnost. Siguran sam da će na duži period ovakav odnos i zajednički rad i tud koji ulažemo, dovesti do toga da imamo mnogo ljudi koji će ne samo na Ubu, nego i širom Srbije, a nadam se i širom sveta, svojim znanjem doprinositi razviju društva. Želim vam da što pre završite fakultete i steknete znanja koja će vam pomoći da koračate dalje kroz život, a mi ćemo uvek biti tu da pomognemo koliko god nam naše mogućnosti dopuštaju, nekad čak i preko toga“, poručio je Darko Glišić stipendistima iz ubske opštine.

Prvu, oktobarsku mesečnu stipendiju studenti su primili sredinim februara, ubrzo će im biti uplaćena i druga rata. Predsednik Uba Darko Glišić je obećao da će se opština truditi da u što kraćem vremenu isplati sve zaostale rate.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 16 sati 58 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 1 dan

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara