Prvi metri asfalta (foto: Dragana Nedeljković)
Prvi metri asfalta (foto: Dragana Nedeljković)
21.03.2016, 13:33

Počelo asfaltiranje ulica

č: | fb:

Preduzeće za puteve „Beograd“ danas je započelo asfaltiranje tri ulice na Sandića imanju, ukupne dužine 600 metara. To je prvi asfaltni sloj koji je postavljen u ovom gradskom naselju, gde su prve kuće napravljene pre više od četvrt veka.

"Od novembra meseca, kada su otvoreni radovi, na Sandića imanju je izvršena kompletna priprema donjeg stroja, urađena kišna i fekalna kanalizacija i rekonstruisan deo vodovodne mreže. Asfaltiranje je trebalo da bude završeno krajem prošle godine, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kašnjenja javne nabavke i obimnih i zahtevnih pripremnih radova, taj posao sada može da se obavi", rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić prilikom obilaska prve novoasfaltirane ulice na Sandića imanju. Uz podsećanje da je ukupna vrednost investicije 20 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena na osnovu posebnog ugovora koji je lokalna samouprava potpisala sa Elektroprivredom Srbije, Glišić je izrazio zadovoljstvo što je trenutno najveći projekat u ubskoj opštini ušao u finalnu fazu.

Darko Glišić u obilasku radova

Darko Glišić u obilasku radova (Foto: Dragana Nedeljković)

„Nakon 26 godina čekanja, meštani tri ulice na Sandića imanju, koje se nalazi na par minuta hoda od centra Uba, prvi put dobijaju asfaltirane saobraćajnice i normalne uslove za život. Odmah po asfaltiranju, uslediće izgradnja trotoara sa obe strane u punom profilu, tako da će ovo naselje poprimiti sasvim nov izgled, a samim tim i grad će biti ulepšan“, rekao je prvi čovek ubske opštine, uz obećanje da će jedina preostala ulica na Sandića imanju, koja nije obuhvaćena prvom fazom, na jesen biti rekonstruisana i asfaltirana.

 

Zgrada za izbegličke porodice

 

Na Sandića imanju u toku je i izgradnja stambene zgrade sa devet stanova, namenjenih zbrinjavanju izbegličkih porodica sa teritorije ubske opštine. Radovi započeti početkom februara napreduju planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni krajem maja, a  sredstva je obezbedila Evropska unija kroz potprojekat Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. U neposrednoj blizini stambene zgrade nalaze se tri nove kuće za socijalno ugrožene porodice oštećene u poplavama 2014. godine, čiju je izgradnju finansirao Odbojkaški savez Srbije.

Stambena zgrada za izbeglice

Stambena zgrada za izbeglice (Foto: Dragana Nedeljković)

„Po okončanju infrastrukturne obnove na Sandića imanju, u stambene zgrade i kuće biće useljene izbegličke i socijalno ugrožene porodice, koje će, pored krova nad glavom, imati i odličnu infrastrukturu. Završetkom izgradnje ulica, stambene zgrade i uz već postojeće nove kuće, Sandića imanje postaće jedna izuzetno lepa celina. Nije bilo lako obezbediti sredstva za sve pomenuto, mnogo je truda i vremena uloženo, ali smo sa tim novcem uspeli da rešimo nekoliko velikih problema. Kada se vide efekti, ne bi mi bilo žao da sam uložio i mnogo više truda i energije“, kazao je Glišić prilikom obilaska gradilišta na Sandića imanju.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 10 sati 51 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara