Postavljanje vodova u Novacima (foto: Glas Tamnave)
Postavljanje vodova u Novacima (foto: Glas Tamnave)
04.04.2016, 08:22

Rekonstruisana mreža i u Novacima

č: | fb:

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže u tamnavskim selima u skladu sa ugovorom o saradnji koji je opština Ub  krajem 2012. godine potpisala sa Elektrodistribucijom Valjevo. Ovogodišnja sezona otvorena je u Novacima, gde je u zaseoku Lazarevića kraj  postavljeno dva  kilometra vodova, dok je 70 dotrajalih drvenih  stubova  zamenjeno novim  betonskim. Vrednost radova  je  četiri miliona dinara, a investitor je „Elektrosrbija“ Kraljevo.

Rekonstrukcijom niskonaponske mreže na deonici kroz Novake, meštani zaseoka Lazarevića kraj imaće stabilnije i kvalitetnije snabdevanje električnom energijom, rekao je Zoran Nikolić, direktor ED Valjevo nakon obilaska završnih radova.

„Plan investicija na području opštine Ub polako se finišira. Ono što smo potpisali pre tri i po godine sada se ostvaruje, a to je da nijedno selo u opštini neće imati drvene bandere. Ostalo je svega oko desetak  posto mreže koju treba da zamenimo i radove ćemo intenzivirati u aprilu i maju, kada se okončaju tenderi i kada budemo imali kompletan materijal, tako da će do kraja avgusta celokupno područje ubske opštine biti  završeno“,  rekao je direktor ED Valjevo Zoran Nikolić.

Od 2012. godine, na teritoriji ubske opštine sanirano je i obnovljeno više od 100 kilometara niskonaponske mreže i oko 1.200 drvenih bandera zamenjeno je betonskim i za tu namenu „Elektrosrbija“ Kraljevo obezbedila je preko 100 miliona dinara.

Ove godine u rekonstrukciju niskonoponske mreže biće uloženo 26 miliona dinara, predočio je Srđan Đurović, direktor ogranka „Elektrosrbije“ u okviru „EPS Distribucija“, najavljujući i početak izgradnje nove trafostanice „Ub 2“ od 110 kilovolti, čija je vrednost 2,1 miliona evra. Prema njegovim rečima, pripremni radovi na ovoj kapitalnoj investiciji dobro napreduju, završena je projektna dokumentacija i trenutno je  u toku postupak kupovine placa od lokalne samouprave.

„ Početak realizacija ovog projekta planiran je za kraj godine, a sledeće će već biti pušten u rad. Nova trafostanica za opštinu Ub znači sigurno i bezbedno napajanje i privrede i stanovništva u narednih pola veka“, rekao je direktor „Elektrosrbije“. Đurović je istakao i da je plan rekonstrukcije niskonaponske mreže  u tamnavskim selima  realizovan zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom i, pre svega, predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem, kao i predusretljivosti i pomoći meštana, koji su iskopali rupe i izbetonirali temelje za sve novopostavljene betonske bandere.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 7 sati 15 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar