Organizacioni odbor Sajma šljiva uveliko zaseda (foto: M. Petrović)
Organizacioni odbor Sajma šljiva uveliko zaseda (foto: M. Petrović)
25.06.2014, 16:47

Deveti Sajam šljiva

č: | fb:

Po ustaljenoj programskoj šemi, ali sa nešto većim naglaskom na poslovni i edukativni u odnosu na festivalski deo, u Osečini će se od 29. do 31. avgusta održati tradicionalni, sada već 9. po redu, Sajam šljiva. Pripreme za ovu značajnu privredno-turističku i kulturno-zabavnu manifestaciju su već u punom jeku. Organizatori zbog poplava i aktiviranja klizišta ovog puta imaće na raspolaganju manji budžet nego ranijih godina, ali veruju da to neće umanjiti kvalitet sajamskih sadržaja.

Očekuju da će novo sajamsko izdanje ponovo okupiti stotinak najboljih proizvođača šljiva iz ove i susednih opština, zatim preko 200 izlagača čija delatnost je povezana sa proizvodnjom, preradom i plasmanom šljiva i drugog voća, ali i sa poljoprivredom u širem smislu, kao i turizmom, i to iz čitavog regiona, cele Srbije, Kolubarskog, Mačvanskog i Zlatiborskog okruga i, naravno, sa opštinske teritorije.

Na sastanku Organizacionog odbora, rečeno je da su brojni privrednici iz prijateljskih opština i kompanija iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, zatim Crne Gore, Makedonije, Češke i Rumunije, već najvili svoj dolazak i učešće na Sajmu. Zahvaljujući tome Sajam šljiva će i ovog puta imati međunarodni karakter. Dolazak najavljuju i mnogobrojni domaći stalni učesnici, kao i nekoliko novih, tako da je već sada polovina izlagačkih mesta u sportskoj hali– rezervisana!

Na 9. Sajmu šljiva u Osečini posebna pažnja biće posvećena edukativnom delu, gde će moći da se čuju najnovije i  najvažnije naučne i stručne novosti u vezi sa ovom oblašću. Za najbolje proizvođače i učesnike predviđene su vredne nagrade.  U planu su i umetničke izložbe, zatim defile gradskim ulicama, kao i muzički koncerti...

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara