26.06.2014, 13:30

Nevreme u Lajkovcu i Ubu

č: | fb:

U lajkovačkim selima Jabučje i Skobalj danas je proglašena vanredna situacija zbog šteta, koje je sinoć pričinilo veliko nevreme. Kako je saopšteno, u tim selima je oštećeno stotinak domaćinstava. Odneti su krovovi sa kuća, oštećeni i porušeni pomoćni objekti, voćnjaci, počupano drveće.

Povređenih nije bilo, nikome iz oštećenih domaćinstava nije potreban drugi smeštaj. Opštinske komisije su na terenu i popisuju štetu. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ i Elektrodistribucije pomažu u normalizaciji stanja, a zahvaljujući solidarnosti niko prošlu noć nije proveo na otvorenom.

Ub, naselje Vučjak

Ub, naselje Vučjak (Foto: Dragana Nedeljković)

Veliko nevreme pogodilo je juče i Ubsku opštinu, gde je od 36 šteta pričinjena u 21 selu, potvrdio je danas Kolubarskim.rs Branislav Sarić, načelnik Opštinskog kriznog štaba. „Olujni vetar je naneo štete u selima Kožar, Vukona, Tulari, Banjani, Gunjevac i Murgaš, dok je grad potukao Vrelo, Takovo, Joševu, Milorce i Lončanik“, kaže Sarić.

Štete su od 50 do 90 odsto, a najviše su stradala pšenična i polja zasejana ječmom i ovsem, dok je na kućama polomljen crep, a na ekonomskim objektima salonit. Prema Sarićevim rečima dejstvovala je protivgradna odbrana, pa su ispaljene 143 rakete.

Strelci su bili aktivni i u utorak i sredu, kada je na području Kolubarskog i Mačvanskog okruga potrošeno skoro 200 protivgradnih raketa.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.