Zgrada opštine Ub (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada opštine Ub (foto: Đorđe Đoković)
04.05.2016, 10:11

Na Ubu će vladati SNS, SPS i DSS

č: | fb:

Za sutra je zakazana prva, konstitutivna sednica Skupštine opštine Ub, na kojoj će biti potvrđeni mandati 40 odbornika, izabran predsednik lokalnog parlamenta i njegov zamenik i postavljen sekretar Skupštine opštine.

Prema koalicionom sporazumu, postignutom odmah nakon lokalnih izbora 24. aprila, vladajuću  većinu činiće Srpska napredna stranka sa partnerima (PUPS, NS i SPO), koja ima 25 mandata, pet odbornika sa liste Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija i tri iz redova Demokratske stranke Srbije, dok u opoziciji ostaju Socijaldemokratska partija Srbije - Dragan Jelić sa četiri i Demokratska stranka Ub sa tri odbornika.

Nova  koalicija imaće podršku 33 od 40 odbornika, a mesto predsednika Skupštine opštine Ub pripalo je Socijalističkoj partiji Srbije. Ubski socijalisti najavili su da će za tu funkciju predložiti Aleksandra Leku Damnjanovića, koji je bio predsednik lokalnog parlamenta i u sazivu od 2008. do 2012. godine.

U prethodnom sazivu, skupštinsku većinu činili su SNS (deset odbornika), Grupa građana Dragan Jelić (šest) i DSS (pet), uz podršku osam odbornika SPS-PUPS u „drugom poluvremenu” mandata, a van vlasti i tada je bila Demokratska stranka, sa 11 odbornika.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 21 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara