Odbornici SO Ub i novoizabrano rukovodstvo (foto: Dragana Nedeljković)
Odbornici SO Ub i novoizabrano rukovodstvo (foto: Dragana Nedeljković)
05.05.2016, 14:06

Darko Glišić ponovo predsednik opštine Ub

č: | fb:

Dosadašnji predsednik opštine Ub Darko Glišić ponovo je izabran na tu funkciju, a na mestu njegovog zamenika ostao je Aleksandar Jovanović Džajić. Na prvoj, redovnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Ub, koja je održana danas, za Glišića i Džajića (SNS), kao jedine kandidate za ove funkcije, glasalo je 33 od 39 prisutnih odbornika.  

Na predlog Darka Glišića, izabrano je i Opštinsko veće, koga od novih članova čine naprednjaci Ivan Jezdimirović, Ivana Katanić i Rade Stanojević, kao i Branislav Milićević (PUPS), dok su iz starog saziva ostali Zoran Kostić (DSS), Zoran Prodanović (NS) i Saša Spasić (nestranačka ličnost).

Pre redovne, održana je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Ub, gde je nakon verifikovanja mandata novih 40 odbornika i polaganja zakletve, za predsednika lokalnog parlamenta izabran Aleksandar Leka Damnjanović (SPS). Zamenik predsednika SO ponovo je Aleksandra Kiselčić (SNS), dok će poslove sekretara Skupštine i dalje obavljati Dragan Radojičić.

Pored koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (PUPS, NS i SPO), koja je na lokalnim izborima osvojila 25 od 40 mandata, aktuelnu skupštinsku većinu čine još SPS-JS sa pet i DSS sa tri odbornika. U opoziciji su ostale Socijaldemokratska partija Srbije - Dragan Jelić sa četiri i Demokratska stranka Ub sa tri odbornika.

Opština Ub je prva u Kolubarskom okrugu i među prvima u Srbiji formirala novu vlast.

 

Pobednici izbora su građani ubske opštine

 

U novom skupštinskom sazivu formirana je široka koalicija, kako bi bila obezbeđena dodatna stabilnost, koja bi doprinela kvalitetnijem rešavanju problema građana, poručio je u svom ekspozeu i u prvim izjavama nakon sednica SO, predsednik Opštine Ub Darko Glišić. On je naglasio da je, bez obzira na to što je Srpska napredna stranka osvojila gotovo dve trećine mandata u lokalnom parmalentu, pružena ruka strankama koje su pokazale visok nivo dostojanstva u predizbornoj kampanji i ostale dosledne svojoj politici.

Darko Glišić

Darko Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

„Ne osvajamo vlast radi vlasti i da bi se neko od nas namirio, nego da rešavamo probleme i da damo primer kako da ova opština i u narednom periodu bude stabilna, prosperitetna, sa kontinuiranim radom. Pobednici ovih izbora su građani opštine Ub, koji su na dostojanstven i civilizovan način, bez i jedne primedbe na 52 biračka mesta, obavili svoju građansku dužnost i dali ocene svima nama. Vrlo sam ponosan na činjenicu što smo jedna od retkih opština koja je u miru, skladu i na veoma pristojan način obavila ovaj posao. A kako građani kažu, tako mora biti u naredne četiri godine. Neće biti lako, jer nas čeka dosta posla i rešavanje  problema, koji su se decenijama nagomilavali“, rekao je Glišić.

Predsednik Uba je najavio da će u predstojećem mandatu prioritet biti otvaranje novih radnih mesta i kopa „Radljevo“, oživljavanje privrede, nastavak ulaganja u putnu i elektro mrežu, rešavanje problema vodosnabdevanja, unapređenje zdravstvene zaštite, briga o mladim i najstarijim gradjanima, razvoj poljoprivrede i sela.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 45 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara