Pogalanje venaca na spomenenik u Gradskom parku (foto: Dragana Nedeljković)
Pogalanje venaca na spomenenik u Gradskom parku (foto: Dragana Nedeljković)
09.05.2016, 12:36

Na Ubu obeležen Dan pobede nad fašizmom

č: | fb:

Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, danas je na Gradskom trgu na Ubu delegacija Opštinskog odbora SUBNOR-a položila vence i cveće na spomen obeležja poginulim borcima Narodnooslobodilačke borbe.   

Čestitajući borcima i građanima ovaj praznik, koji se ujedno obeležava i kao Dan Evrope, sekretar OO SUBNOR-a Bogoljub Pavlović podsetio je da su u Drugom svetskom ratu Tamnavci dali veliki doprinos antifašističkoj borbi.

„Naša Tamnava je dala 982 borca, koji su izgubili život za slobodu, što nikada ne smemo zaboraviti i tih žrtava se moramo uvek sećati sa dužnom pažnjom. Naša Tamnava je dala i dva narodna heroja, Milana Munjasa i Rajka Mihailovića, ali i plejadu istaknutih boraca koji su položili svoje živote, kao što su  Sveta Popović, dr Radoje Mijušković, Puja  Pandurović i mnogi drugi. Mnoge ulice na Ubu nose imena tih znamenitih antifašista, čime opština Ub iskazuje zahvalnost za njihova dela u borbi za slobodu naroda i zemlje“, rekao je Pavlović.

Opštinski odbor SUBNOR-a, osim 9. maja Dana pobede nad fašizmom, obeležava i druge istorijske datume vezane za Drugi svetski rat, poput 3. oktobra, Dana oslobođenja Uba i 4. jula, Dana borca. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 43 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara