Registracija Prijava preko FB
Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
14.05.2016, 06:35

Koalicioni sporazum bez SNS

č: | fb:

U Lajkovcu su četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti bez SNS, javili su lokalni elektronski mediji. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Socijalisti imaju osam mandata, demokrate i Patriotski blok po četiri, a radikali dva mandata. Naprednjaci imaju 17 mandata, a 18. su izgubili posle ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Lajkovcu, kada su radikali dobili dva odbornika.

Predstavnici koalicije izjavili su lokalnim medijima da iz SNS sa njima niko nije razgovarao, odnosno da naprednjaci na njih nisu ni računali posle lokalnih izbora 24. aprila kada su imali 18 mandata ne pretpostavljajući da će biti ponovljenog glasanja, odnosno da će izgubiti apsolutnu većinu.

Oni su takođe izjavili kako su se lako dogovorili, te da neće biti problema ni prilikom raspodele funkcija. Podsećanja radi, Filipović (DSS) već je bivao predsednik lokalnog parlamenta kada su većinu imali tadašnja stranka Vojislava Koštunice i Nova Srbija (NS) Velimira Ilića.

Konstitutivnu sednicu bi u zakonskom roku od 15 dana trebao da sazove dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Jagoš Lončar (SPS), a predsedavala bi dr Jovanka Gomilanović (SPS). Ima, međutim, i onih iz buduće koalicije, koji tvrde da zbog „velikih pritisaka“ na odbornike, koji su vlasnici mandata, još uvek nije sve stopostotno sigurno.

„Pritisci su veliki, nije se lako odupreti. Ako konstitutivna sednica bude zakazana u zakonskom roku znači da je većina stabilna, u suprotnom sve opet postaje neizvesno“, rekao je Kolubarskim.rs izvor iz najavljene koalicije na vlasti.

Ranije je najavljeno da bi u tom slučaju predsednik Lajkovčake opštine bio rudarski inženjer Mirko Marković (SPS). U današnjem telefonskom razgovoru Marković nas je zamolio za malo strpljenja. 

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 19 sati 16 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 16 sati 25 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 22 sati 24 minuta

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara

 (foto: )
U organizaciji Udruženja Open minded Pre 20 sati 31 minuta

"DECEMBAR OTVORENOG UMA"

Zanimljivi programi u "Decembru otvorenog uma". Večeras u Osečini svoja dela predstavljaju Željko Obrenović i Luka Tripković, sledeće nedelje dr Nele Karajlić predstaviće svoj novi roman, biće...