Registracija Prijava preko FB
Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
14.05.2016, 06:35

Koalicioni sporazum bez SNS

č: | fb:

U Lajkovcu su četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti bez SNS, javili su lokalni elektronski mediji. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Socijalisti imaju osam mandata, demokrate i Patriotski blok po četiri, a radikali dva mandata. Naprednjaci imaju 17 mandata, a 18. su izgubili posle ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Lajkovcu, kada su radikali dobili dva odbornika.

Predstavnici koalicije izjavili su lokalnim medijima da iz SNS sa njima niko nije razgovarao, odnosno da naprednjaci na njih nisu ni računali posle lokalnih izbora 24. aprila kada su imali 18 mandata ne pretpostavljajući da će biti ponovljenog glasanja, odnosno da će izgubiti apsolutnu većinu.

Oni su takođe izjavili kako su se lako dogovorili, te da neće biti problema ni prilikom raspodele funkcija. Podsećanja radi, Filipović (DSS) već je bivao predsednik lokalnog parlamenta kada su većinu imali tadašnja stranka Vojislava Koštunice i Nova Srbija (NS) Velimira Ilića.

Konstitutivnu sednicu bi u zakonskom roku od 15 dana trebao da sazove dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Jagoš Lončar (SPS), a predsedavala bi dr Jovanka Gomilanović (SPS). Ima, međutim, i onih iz buduće koalicije, koji tvrde da zbog „velikih pritisaka“ na odbornike, koji su vlasnici mandata, još uvek nije sve stopostotno sigurno.

„Pritisci su veliki, nije se lako odupreti. Ako konstitutivna sednica bude zakazana u zakonskom roku znači da je većina stabilna, u suprotnom sve opet postaje neizvesno“, rekao je Kolubarskim.rs izvor iz najavljene koalicije na vlasti.

Ranije je najavljeno da bi u tom slučaju predsednik Lajkovčake opštine bio rudarski inženjer Mirko Marković (SPS). U današnjem telefonskom razgovoru Marković nas je zamolio za malo strpljenja. 

 

 

Aktuelno

Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nakon dve neuspele Pre 2 sati 51 minuta

Treća dopunjena javna nabavka za ugostiteljske usluge

Javna nabavka za ugostiteljske usluge raspisana je po treći put. Ovaj put među dodatnim uslovima su da restoran posluje duže od pet godina, da može da primi više od 50 gostiju i da ima parking za...

Boban Janković i vukovci (foto: Đorđe Đoković)
Putovanje u severnu Italiju Pre 12 minuta

Nagrada za mioničke vukovce

Ovog leta vukovci osnovnih škola iz Mionice i Rajkovića otputovaće u Italiju na nagradno putovanje koje im je obezbedila opština Mionica. Najbolje đake u svom kabinetu ugostio je predsednik Boban...

Bair (foto: Đorđe Đoković)
Za projekat "Živeti zajedno" novac obezbedili EU i Grad Pre 22 sati 41 minuta

Bair dobija kanalizaciju

Romsko naselje Bair u Valjevu će, realizacijom projekta "Živeti zajedno", dobiti kanalizaciju. Vrednost radova je oko 230.000 evra, veći deo je donacija Evropske unije, dok će Grad obezbediti oko...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

I inkvizitori su verovali da su hrišćani...

Da po nekog i nešto ne može biti tragično, bilo bi komično gledati kako neki "verujući", gledaju na ljude koji im se "ne sviđaju!". Zato što po svojim rečima, a verovatno i dubokom uverenju,...  · 1 komentar