Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
14.05.2016, 06:35

Koalicioni sporazum bez SNS

č: | fb:

U Lajkovcu su četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti bez SNS, javili su lokalni elektronski mediji. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Socijalisti imaju osam mandata, demokrate i Patriotski blok po četiri, a radikali dva mandata. Naprednjaci imaju 17 mandata, a 18. su izgubili posle ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Lajkovcu, kada su radikali dobili dva odbornika.

Predstavnici koalicije izjavili su lokalnim medijima da iz SNS sa njima niko nije razgovarao, odnosno da naprednjaci na njih nisu ni računali posle lokalnih izbora 24. aprila kada su imali 18 mandata ne pretpostavljajući da će biti ponovljenog glasanja, odnosno da će izgubiti apsolutnu većinu.

Oni su takođe izjavili kako su se lako dogovorili, te da neće biti problema ni prilikom raspodele funkcija. Podsećanja radi, Filipović (DSS) već je bivao predsednik lokalnog parlamenta kada su većinu imali tadašnja stranka Vojislava Koštunice i Nova Srbija (NS) Velimira Ilića.

Konstitutivnu sednicu bi u zakonskom roku od 15 dana trebao da sazove dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Jagoš Lončar (SPS), a predsedavala bi dr Jovanka Gomilanović (SPS). Ima, međutim, i onih iz buduće koalicije, koji tvrde da zbog „velikih pritisaka“ na odbornike, koji su vlasnici mandata, još uvek nije sve stopostotno sigurno.

„Pritisci su veliki, nije se lako odupreti. Ako konstitutivna sednica bude zakazana u zakonskom roku znači da je većina stabilna, u suprotnom sve opet postaje neizvesno“, rekao je Kolubarskim.rs izvor iz najavljene koalicije na vlasti.

Ranije je najavljeno da bi u tom slučaju predsednik Lajkovčake opštine bio rudarski inženjer Mirko Marković (SPS). U današnjem telefonskom razgovoru Marković nas je zamolio za malo strpljenja. 

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...