Pobednici likovnog konkursa (foto: Milutin Rafailovć)
Pobednici likovnog konkursa (foto: Milutin Rafailovć)
19.05.2016, 16:03

NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA

č: | fb:

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se obeležava od 15. do 23. maja, ubski Dom zdravlja, u saradnji sa lokalnom samoupravom, sproveo je tematski likovni konkurs, čiji su pobednici nagrađeni diplomama i prigodnim paketićima. Na konkurs pod nazivom „Osmehni se zdravo“, svoje crteže poslali su predškolci iz ubskog Vrtića i učenici mlađeg uzrasta OŠ „Milan Munjas“, a autori najlepših radova, u koknurenciji osnovaca  su Vasilisa Tomić, Iva Mitrović, Anđela Milutinović, Aleksandra Ćiraković, Anja Gorčić, Đurđa Novaković i Teodora Marjanović. U kategoriji predškolskog uzrasta, dodeljene su tri nagrade za kolektivne radove grupama koje vode vaspitači Ana Savić i Sanja Jakovljević, Ivana Zeljić i Zorica Tadić i Željko Ranisavljević i Vera Stanišić.

Preventivni pregled ubskih osnovaca

Preventivni pregled ubskih osnovaca (Foto: Milutin Rafailović)

Nedelja zdravlja usta i zuba u Srbiji se, duže od dve i po decenije, svake godine obeležava u trećoj nedelji maja meseca, a ubski Dom zdravlja redovno učestvuje u ovoj kampanji koja ima za cilj unapređenje i očuvanje oralnog zdravlja. Koordinatori i nosioci aktivnosti tokom kampanje su Stomatološka i Patronažna služba.

„Dom zdravlja cele godine radi na prevenciji bolesti usta i zuba i posebnu pažnju posvećujemo edukaciji dece o značaju oralne higijene. Zahvaljujući Opštini Ub i donacijama, možemo se pohvaliti jednom od najopremljenijih Stomatoloških službi u Kolubarskom okrugu, koja im dobre kadrove i pruža kvalitetne usluge“, rekla je na svečanosti povodom dodele nagrada direktorka Doma zdravlja dr Biljana Nikolić.

Pobednicima likovnog konkursa „Osmehni se zdravo“, diplome i prigodne poklone u vidu pribora za negu zuba i dečjih knjiga uručio je predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je rekao da Doma zdravlja i lokalna samouprava ovom zajedničkom akcijom žele da podstaknu najmlađe.

"Kroz nagradni konkurs i druge aktivnosti koje se organizuju tokom Nedelje zdravlja usta i zuba, trudimo se da motivišemo decu da neguju svoje zube i čuvaju svoje zdravlje. Mi smo mnogo uložili u Službu stomatologije, kupili dosta savremene opreme i mislim da je to sada jedno od najreprezentativnijih odeljenja u okruženju. Dom zdravlja je u prethodnom periodu bio pravi partner opštini, a nadm se i opština Domu zdravlja, jer zajedno možemo da uradimo mnogo korisnih stvari za naše građane. Sa ulaganjem ćemo nastaviti i dalje, iskoristićemo i ovu godinu na najpametniji način da još više poboljšamo uslove i kvalitet usluga u našem Domu zdravlja“, rekao je Glišić.

U okviru Nedelje zdravlja usta i zuba, stomatolozi  Doma zdravlja posetili su OŠ „Milan Munjas“ i Predškolsku ustanovu, gde su, osim preventivnih pregleda, organizovali i predavanje o pravilnoj oralnoj higijeni. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara