Potpisivanje ugovora  (foto: Glas Tamnave)
Potpisivanje ugovora (foto: Glas Tamnave)
24.05.2016, 15:40

Dodeljeno 15 građevinskih paketa

č: | fb:

Predsednik Opštine Ub Darko Glišić danas je potpisao i uručio 15 ugovora o dodeli građevinskih paketa izbeglim i interno raseljenim licima sa prebivalištem na teritoriji Tamnave, ukupne vrednosti pet miliona dinara. Kao pomoć u stambenom zbrinjavanju, šest porodica sa izbegličkim statusom, koje su započele izgradnju kuća u sopstvenoj režiji, dobilo je građevinski materijal u iznosu od po 550.000 dinara za završetak objekata, dok je devet paketa, svaki u vrednosti od 180.000 dinara, dodeljeno za adaptaciju stambenog prostora porodicama interno raseljenih lica, kojima je opština kupila seoska domaćinstva. 

Sredstva za građevinske pakete obezbedila je opština Ub preko Delegacije Evropske unije u Srbiji i Komesarijata za izbeglice i migracije.

"Sada smo uspeli da opredelimo pet miliona dinara za 15 porodica i bez obzira na to što vam ne možemo nadomestiti sve ono što ste izgubili,  nadam se da će vam ova pomoć makar malo ublažiti muke. I dalje ćemo pomagati svim izbeglim i raseljenim da se stambeno zbrinu i nadam se da ćemo u što skorije vreme rešiti probleme i ostalih porodica u tom statusu", rekao je Glišić prilikom uručivanja ugovora o dodeli pomoći u građevinskom materijalu.

Do kraja maja, u gradskom naselju Sandića imanje trebalo bi da bude završena i izgradnja zgrade sa devet stanova, namenjenih izbegličkim i interno raseljenim porodicama.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora (Foto: Dragana Nedeljković)

Radove finansira Evropska unija kroz potprojekat Regionalnog stambenog programa Republike Srbije „Podrška unapređenju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara“, a zajednički realizuju Komesarijat za izbeglice i migracije i lokalna samouprava. Kroz ovaj program, do kraja 2017. godine, biće obezbeđen krov nad glavom za 40 izbegličkih porodica, za šta je opština Ub dobila sredstva u iznosu od blizu 600.000 evra. Realizacijom Regionalnog stambenog programa, stambeni problemi raseljenih i izbeglih lica na području opštine biće skoro potpuno rešeni.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 38 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...