Aleksandra Latinović (foto: Dragana Nedeljković)
Aleksandra Latinović (foto: Dragana Nedeljković)
26.05.2016, 16:26

Škola mala, a uspesi veliki

č: | fb:

Dodelom diploma najuspešnijim učenicima i njihovim koncertom, ubska Škola za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Stojanović“ proslavila je svoj Dan i 39 godina postojanja i rada.

Za osvojena prva mesta na Republičkom takmičenju u Beogradu i Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola u Zaječaru, nagrađene su Aleksandra  Latinović (violina) i Tamara Stefanović (klavir), koje su osim u pojedinačnoj, na oba takmičenja bile najbolje i u konkurenciji kamernih ansambala, nastupivši kao duo „Dolčemente“.

Prvo mesto na takmičenju najvišeg ranga pripalo je i Darjanu Makejevu (solo pevanje), druge nagrade poneli su  učenici na odseku harmonike Andrej Lepović i Filip Simanić, dok je Aleksa Kovačević (gitara) dobio pohvalu.

Na svečanosti povodom proslave Dana škole, uručene su i dve specijalne nagrade  učenicama završnog razreda ŠOMO „Petar Stojanović“. Prva je dodeljena Aleksandri Latinović, najuspešnijoj i najtalentovanijoj učenici u istoriji ove škole, koja je, uz to, odlukom Nastavničkog veća, proglašena i đakom generacije, a druga perspektivnoj Tamari Stefanović.

Aleksandra Latinović i Tamara Stefanović

Aleksandra Latinović i Tamara Stefanović (Foto: Dragana Nedeljković)

Pored učenika, diplome su dobili i profesori Dalida Grmuša, Katarina Lugo Ordaz Milena Maleš i Dejan Matić za učešće na poslednjoj, četvrtoj po redu Smotri stvaralaštva srpskih kompozitora, čiji je domaćin ubska Muzička škola.

Zahvaljujući uspehu učenika na državnim i svim drugim takmičenjima, kao i velikom zalaganju i trudu nastavnog kadra, Muzička škola i ove godine ima čime da se pohvali, istakao je u svom uvodnom govoru direktor te prosvetne ustanove Vladimir Đenader.

„U periodu između dva Dana škole, naši đaci nastupali su na mnogim takmičenjima u zemlji i doneli nam najviše nagrade. Posebno je značajan rezultat na Republičkom takmičenju i Republičkom festivalu, gde su osvojili šest prvih, tri druge i jednu pohvalu, što je veliki uspeh za našu malu školu od 150 učenika. Poslednjih nekoliko godina, održavamo dostignut nivo kvaliteta, jer gotovo da više nemamo prostora za napredovanje, pošto smo već dostigli nivo koji je, po nama, zadovoljavajući za ovoliku školu kolika jeste i za potrebe grada koliki jeste. Mislim da mnogo dalje od toga ne možemo, ali se uvek možemo boriti za što veći kvalitet nastave i za što veći broj dobrih i uspešnih učenika. Pored redovne nastave, već godinama organizujemo i nekoliko manifestacija, koje takođe idu u korist kvaliteta nastave, jer se sve to kasnije vraća kroz uspehe naših učenika. Tu, pre svega, mislim na Smotru stvaralaštva srpskih kompozitora i mi smo jedina Muzička škola u Srbiji koja organizuje manifestaciju posvećenu našim autorima. Već 14 godina naša škola je i domaćin internacionalnog festivala mladih muzičkih talenata, a glavni smo nosioci i programa Svetosavske akademije, koja je centralni događaj na Ubu u okviru obeležavanja školske slave“,  rekao je Đenader.

Vladimir Đenader

Vladimir Đenader (Foto: Dragana Nedeljković)

Na veliko zadovoljstvo mnogobrojnih gostiju, program povodom proslave Dana Muzičke škole završen je izvanrednim koncertom najboljih učenika, koji su pokazali svoje veliko umeće, zbog čega ŠOMO „Petar Stojanović“ ima zavidnu reputaciju kada je muzičko obrazovanje u pitanju.

Gosti na svečanosti povodom Dana Muzicke škole

Gosti na svečanosti povodom Dana Muzicke škole (Foto: Dragana Nedeljković)

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.