Uroš Milošević (foto: Dragana Nedeljković)
Uroš Milošević (foto: Dragana Nedeljković)
31.05.2016, 14:10

UROŠ MILOŠEVIĆ, REPUBLIČKI PRVAK IZ BIOLOGIJE

č: | fb:

Učenik osmog razreda ubske OŠ „Milan Munjas“ Uroš Milošević osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz biologije, postigavši 98 od maksimalnih sto bodova. Izvanredan rezultat  na takmičenju najvišeg ranga u zemlji ostvario je u konkurenciji 76 osmaka iz cele Srbije. Zahvaljujući Urošu Miloševiću, ubska osnovna škola ne samo da prvi put u svojoj istoriji ima republičkog prvaka iz biologije, već i učenika koji se jedini plasirao na još tri državne smotre znanja. Osim iz biologije, ovih dana učestvovao je i na republičkim takmičenjima iz istorije, srpskog jezika i na Književnoj olimpijadi.

„Ja sam prezadovoljan i presrećan postignutim uspehom iz biologije, posebno zato što uopšte nisam očekivao da ću osvojiti prvo mesto. Više sam očekivao od  republičkog takmičenja Književna olimpijada, koje je bilo u istom danu kada i biologija. Odobrili su mi da učestvujem na takmičenjima iz oba predmeta i mislio sam da će test iz biologije biti teži, ali su pitanja bila iznenadjujuće laka, barem za mene. Bez obzira na postignut rezultat iz biologije, ipak ću se posebno posvetiti srpskom jeziku i sebe u budućnosti vidim kao stručnjaka za taj predmet i književnost“, kaže Uroš Milošević, ovogodišnji republički pobednik takmičenja iz biologije, a od jeseni učenik ubske gimnazije „Branislav Petronijević“.

Na pitanje koliko vremena posvećuje učenju, s obzirom na to da je „Vukovac“, četvorostruki ovogodišnji učesnik republičkih takmičenja i najozbiljniji kandidat  za prestižnu titulu „đak generacije“  odgovara: „Učim, naravno, ali ne previše i ne preterano. Kada imate radne navike i redovno učite, rezultati prosto sami dodju“.

Sanja Mitrović i Uroš Milošević

Sanja Mitrović i Uroš Milošević (Foto: Dragana Nedeljković)

Da to „prosto“ nije baš tako jednostavno i da se ipak radi o izuzetnom đaku, svedoče direktorka OŠ „Milan Munjas“ Živana Baratović i nastavnica biologije Sanja Mitrović, ističući da je Uroš bez premca u svojoj generaciji. Odgovoran je, vredan, radan, radoznao, višestruko talentovan, istinski posvećen sticanju novih znanja i, ne manje važno-kulturan i lepo vaspitan.

„Veoma mi je drago što još uvek ima učenika koji su posvećeni nauci, a uz to ide sve: vaspitanje, lepo ponašanje, kultura ophodjenja, odnos prema drugima. Uroš je ne samo iz biologije, već iz svih predmeta najbolji ili medju najboljima u svojoj generaciji i nije samo čast za našu školu što imamo ovakvo dete, već za čitavu ubsku opštinu. Imamo još izuzetnih učenika, a imali bismo ih i više samo da se malo, malo smanji upotreba mobilnih telefona na časovima. Možda nije korektno što ovo govorim, ali da se roditelji malo manje mešaju u naš posao, imali bismo više dece kao što je Uroš Milošević“, rekla je nastavnica bilogije Sanja Mitrović o najboljem ubskom osnovcu, ali i načela jednu ozbiljnu i škakljivu temu.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 41 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...