Radovi na školi u Ljigu (foto: Mira Kojić)
Radovi na školi u Ljigu (foto: Mira Kojić)
07.06.2016, 11:00

Počela rekonstrukcija Ljiške srednje škole

č: | fb:

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji Srednje škole u Ljigu u koju će biti uloženo 19 miliona dinara. Kako je predviđeno ugovorom, koji su potpisali predsednik Opštine Ljig, Dragan Lazarević i predstavnik izvođača radova, firme “PMC Inženjering” iz Beograda, biće urađena hidroizolacija škole kako bi se otklonila vlaga iz kabineta fizike i hemije i prostorija u suterenu.

Biljana Jovanović, direktorka škole, veoma je zadovoljna što će ustanova na čijem je čelu, za novu školsku godinu dobiti novi, lepši izgled. “Pokazuje se da ‘putešestvije’ i obilazak velikog broja škola našeg premijera Aleksandra Vučića, nije bila puka predizborna kampanja niti marketinški trik. Mi smo pored predviđenih radova i opredeljenih 14 miliona dinara, dobili još 5 miliona da bismo zamenili unutrašnju stolariju i okrečili sve učionice i hodnike”, kaže direktorka.

Ako je školstvo, jedan od temeljnih stubova jednog uspešnog društva, a jeste, onda ne ljuljaj mu temelje, nego obnavljaj i zanavljaj!

Posle sanacije škole, pred rukovodstvom ove prosvetne ustanove je još mnogo posla:opremanje škole savremenim nastavnim sredstvima, a ulaganje u dobrog nastavnika je ulaganje u bolju budućnost svih.

Shvatajući prosvetu kao jedan od najviših prioriteta države, premijer je u martu posetio ljišku Srednju školu ,,Hiljadu trista kaplara“ i tada je obećao da će sledeće godine biti završena i sportska sala u dvorištu škole, započeta 2012, a koja je sada ruglo i pretnja za bezbednost učenika. Tada će učenici škole dobiti sjajne uslove za časove fizičkog vaspitanja, ali i druge sportske i rekreativne aktivnosti.

Započeta sportska sala

Započeta sportska sala (Foto: Mira Kojić)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 43 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.