Krov srednjih škola nakon nevremena (foto: Milovan Milovanović)
Krov srednjih škola nakon nevremena (foto: Milovan Milovanović)
08.06.2016, 10:20

Školska zgrada biće kompletno rekonstruisana

č: | fb:

Uz pomoć Vlade Srbije biće kompletno rekonstruisana zgrada ubskih srednjih škola, a ne samo zamenjen krov koji je oštećen u nevremenu 1. juna. Prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, Vlada Republike Srbije odlučila je da finansira ne samo sanaciju krova, već i rekonstrukciju cele zgrade srednjih škola, u  kojoj su smeštene Gimnazija „Branislav Petronijević” i Tehnička škola.

 

„Nakon prošlonedeljnog nevremena, država je donela odluku da snosi troškove kompletne rekonstrukcije zgrade, od temelja do krova, a radovi će započeti čim se deca raspuste. Kancelarija za upravljanje javnim radovima Vlade Srbije već je obezbedila novac za sanaciju krova i na nama je samo da  pripremimo dokumentaciju i sprovedemo postupak nabavke, što ćemo vrlo brzo uraditi i školu staviti pod krov. Sreća u nesreći je to što je blizu kraj školske godine, pa nećemo morati da odlažemo radove, jer će zgrada uskoro biti prazna. Osim 5,3 miliona dinara, koliko košta zamena krovnog pokrivača, država će finansirati i kompletnu rekonstruciju zgrade, što je velika investicija. Kada vam se nešto loše desi, dobra stvar je da neko brzo može da vam pomogne i veoma sam zahvalan Vladi Srbije zbog ove pomoći. Rekonstrukcijom školske zgrade ne samo da ćemo obezbediti mnogo bolje i bezbednije uslove za učenike i nastavnike, već ćemo dobiti i jedan moderan i lep objekat, koji će biti ukras Uba“, rekao je Glišić.

Zgrada ubskih srednjih škola, sa koje je u nevremenu od 1. juna vetar odneo preko 300 kvadratnih metara limenog pokrivača i u celosti oštetio krov, do jeseni će biti kompletno obnovljena. Kako saznajemo, osim krova, u zgradi će biti zamenjeni podovi, instalacije i stolarija, mokri čvorovi sanirani i sve učionice okrečene. Radovi će biće završeni do 1. septembra.

Tokom raspusta započeće i kompletna rekonstrukcijia zgrade OŠ „Milan Munjas”, koja je u neposrednoj blizini srednjih škola i čiju obnovu, sa 36 miliona dinara, takođe finansira Kancelarija za upravljanje javnim radovima Vlade Srbije.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara