Registracija Prijava preko FB
Put kroz Paljuve (foto: Milovan Milovanović)
Put kroz Paljuve (foto: Milovan Milovanović)
13.06.2016, 11:50

Tamnavsko selo Paljuvi povezano asfaltom

č: | fb:

U tamnavskom selu Paljuvi završeni su radovi na izgradnji deonice puta dužine 1,6 kilometara i širine četiri metra od brane na jezeru Viš do škole, koji su finansirani sredstvima EPS-a. Predsednik Mesne zajednice Slobodan Tadić objašnjava da su, po, prvi put, asfaltom spojena i povezana dva kraja sela, što će umnogome olakšati život i rad meštana.

„Gornji i Donji kraj Paljuva do sada su bili razdvojeni lošim putem, pa su meštani morali da obilaze po pet, šest kilometara, kako bi došli do svojih njiva ili Mesne kancelarije i zbog toga je ovaj pravac od izuzetne važnosti. Osim toga, kada bude završena deonica Koridora 11, on će od saobraćajne petlje u Stublenici biti najkraći put do jezera Viš, ovdašnjeg ribolovačko-rekreativnog centra sa velikim turističkim potencijalom“, kaže Slobodan Tadić.

Glišić sa meštanima Paljuva

Glišić sa meštanima Paljuva (Foto: Milovan Milovanović)

Predsednik opštine Ub Darko Glišić navodi da je od sto miliona dinara, koliko je jesenas EPS opredelio za izgradnju infrastrukture na području Tamnave, ostalo neutrošeno 25 miliona dinara, što će biti iskorišćeno za nekoliko projekata.

„U julu ćemo raspisati tenedere za preostali deo novca, tako da ćemo čitavog leta i tokom jeseni imati posla. Sa raspoloživih 25 miliona dinara planiramo da uradimo nekoliko kraćih seoskih putnih pravaca, kao i da završimo Ustaničku ulicu u ’Svinjcima’, koja je jedina ostala neasfaltirana u tom gradskom naselju. Takođe, deo sredstava ćemo iskoristiti za privođenje kraju radova na izgradnji kompleksa ulica i infrastrukture u ubskom naselju ’Sandića imanje’, gde su ovih dana izgrađeni i trotoari“, najavio je predsednik opštine Darko Glišić.

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 15 sati 23 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...