Registracija Prijava preko FB
Vukovci ubske Osnovne škole (foto: Studio GAMA)
Vukovci ubske Osnovne škole (foto: Studio GAMA)
14.06.2016, 12:09

Prijem za najbolje ubske đake

č: | fb:

U najvećoj prosvetnoj ustanovi u Tamnavi, ubskoj OŠ „Milan Munjas“, na kraju ove školske godine diplomu „Vuk Karadžić“ steklo je 25 osnovaca, od 163 učenika osmog razreda, a najbolji među najboljima je Uroš Milošević, koji je đak generacije.  

Na svečanosti u prostorijama škole, u prisustvu razrednih starešina i predstavnika opštine Ub, „Vukove“ diplome i knjige najboljima je uručila direktorka OŠ „Milan Munjas“ Živana Baratović, uz želje da i u daljem školovanju budu podjednako uspešni.

„U jednoj dobroj generaciji, u kojoj je 71 učenik sa odličnim uspehom, a 25 ’Vukovaca’, Uroš Milošević  apsolutno, bez dileme ima najbolja postignuća na mnogim takmičenjima, zbog čega je proglašen đakom generacije“, rekla je Baratović.

Uroš je republički prvak iz biologije i jedini se od ubskih đaka plasirao na još tri državne smotre znanja: iz srpskog jezika, istorije i Književnu olimpijadu, o čemu su nedavno pisale i Kolubarske.rs.

 

Svi učenici nosioci diplome „Vuk Karadžić“ od škole su na poklon dobili po knjigu, izbor iz Sabranih dela Jovana Dučića, a đak generacije još i izbor iz Sabranih dela Dostojevskog od tri knjige. Osim toga, najuspešnije osnovce i njihove odeljenske starešine lokalna samouprava je nagradila propusnicama za bazen, koje su im uručili predsednik opštine Ub Darko Glišić, njegov zamenik Aleksandar Jovanović Džajić i pomoćnica predsednika opštine Verka Lukić.

Lokalna samouprava će i novčano nagraditi ne samo ubske osnovce, već sve najbolje učenike iz ubske opštine za postignute uspehe tokom protekle školske godine i rezultate ostvarene na takmičenjima najvišeg ranga, a dodela nagrada planirana je za Vidovdan.

 

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 57 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 1 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...