Registracija Prijava preko FB
Vukovci ubske Osnovne škole (foto: Studio GAMA)
Vukovci ubske Osnovne škole (foto: Studio GAMA)
14.06.2016, 12:09

Prijem za najbolje ubske đake

č: | fb:

U najvećoj prosvetnoj ustanovi u Tamnavi, ubskoj OŠ „Milan Munjas“, na kraju ove školske godine diplomu „Vuk Karadžić“ steklo je 25 osnovaca, od 163 učenika osmog razreda, a najbolji među najboljima je Uroš Milošević, koji je đak generacije.  

Na svečanosti u prostorijama škole, u prisustvu razrednih starešina i predstavnika opštine Ub, „Vukove“ diplome i knjige najboljima je uručila direktorka OŠ „Milan Munjas“ Živana Baratović, uz želje da i u daljem školovanju budu podjednako uspešni.

„U jednoj dobroj generaciji, u kojoj je 71 učenik sa odličnim uspehom, a 25 ’Vukovaca’, Uroš Milošević  apsolutno, bez dileme ima najbolja postignuća na mnogim takmičenjima, zbog čega je proglašen đakom generacije“, rekla je Baratović.

Uroš je republički prvak iz biologije i jedini se od ubskih đaka plasirao na još tri državne smotre znanja: iz srpskog jezika, istorije i Književnu olimpijadu, o čemu su nedavno pisale i Kolubarske.rs.

 

Svi učenici nosioci diplome „Vuk Karadžić“ od škole su na poklon dobili po knjigu, izbor iz Sabranih dela Jovana Dučića, a đak generacije još i izbor iz Sabranih dela Dostojevskog od tri knjige. Osim toga, najuspešnije osnovce i njihove odeljenske starešine lokalna samouprava je nagradila propusnicama za bazen, koje su im uručili predsednik opštine Ub Darko Glišić, njegov zamenik Aleksandar Jovanović Džajić i pomoćnica predsednika opštine Verka Lukić.

Lokalna samouprava će i novčano nagraditi ne samo ubske osnovce, već sve najbolje učenike iz ubske opštine za postignute uspehe tokom protekle školske godine i rezultate ostvarene na takmičenjima najvišeg ranga, a dodela nagrada planirana je za Vidovdan.

 

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Pre 5 sati 15 minuta

Valjevo najrizičnije za vožnju

Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova...  · 1 komentar

Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Na sportskom terenu iza zgrade opštine Pre 3 sati 9 minuta

Otvoreno igralište za decu

Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada Pre 1 sati 42 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa,...

Kolubarske.rs * Vest (foto: )
Viši sud odbio žalbu tužilaštva Pre 16 sati 41 minuta

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za...  · 2 komentara