Registracija Prijava preko FB
Drugoplasirana koreografija Gospodar senki (foto: Girafon studio Italija)
Drugoplasirana koreografija Gospodar senki (foto: Girafon studio Italija)
16.06.2016, 13:30

Tri prva mesta u Italiji

č: | fb:

Plesni klub „Atena” postigao je izvanredan uspeh na nedavno održanom otvorenom međunarodnom takmičenju u Riminiju u Italiji, osvojivši po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju u formaciji deca (mlađi i stariji školski uzrast).

Ubske balerine trijumfovale su u kategoriji umetnički ples, zauzevši prvo mesto sa koreografijom „Štreberi“, drugo mesto pripalo je koreografiji „Gospodar senke“ u disciplini moderan balet, a treće „Egzodusu“, takođe u umetničkom plesu. Visok plasman u dve plesne kategorije izborile su u konkurenciji baletskih trupa iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije i Italije.

Članice Plesnog klub „Atena“ i ranije su se sa međunarodnih festivala vraćale okićene medaljama, ali nikada do sada nisu na jednom takmičenju, do ovog u Riminiju, uspele da  osvoje i zlato i srebro i bronzu.

Plesni pedagog, trener i koreograf PK „Atena“ Jasmina Stančić izuzetno je ponosna na prve tri nagrade u Italiji, ističe da iz njih stoji veliki trud, rad i talenat ubskih balerina. Nagrađene, ali i mnoge druge koreografije ovog plesnog studija Ubljani će imati priliku da vide na koncertu zakazanom za 18. jun.

Prvoplasirana koreografija Štreberi

Prvoplasirana koreografija Štreberi (Foto: Girafon studio Italija)

Treće plasirana koreografija Egzodus

Treće plasirana koreografija Egzodus (Foto: Girafon studio Italija)

 

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 3 sati 39 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 20 sati 29 minuta

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca 20.07.2019

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.