Nagrađeni ućenici i profesori (foto: Milutin Rafailović)
Nagrađeni ućenici i profesori (foto: Milutin Rafailović)
24.06.2016, 18:15

Opština Ub dodelila novčane nagrade

č: | fb:

Predsednik opštine Ub Darko Glišić danas je uručio novčane nagrade najboljim đacima i njihovim mentorima, koji su u školskoj 2015/16. godini  postigli zapažene rezultate. Za uspehe ostvarene tokom školovanja i na takmičenjima republičkog nivoa, nagrađeno je 113 učenika iz pet osnovnih i dve srednje škole i 33 nastavnika i profesora, i za te namene je u lokalnoj kasi izdvojeno 1.223.000 dinara.

 

„Želim da se zahvalim i da čestitam najvrednijim i najboljim učenicima, koji su se istakli rezultatima i njihovim nastavnicima, jer su uspeli da prenesu znanje i da pokažu da udruženim snagama može da se napravi dobar rezultat i, naravno, roditeljima koji su imali strpljenja da zajedno sa vama prolaze kroz školovanje, tako da svi podjednako učestvujete u jednom lepom uspehu“, rekao je prvi čovek ubske opštine na svečanosti povodom dodele nagrada, održanoj u Domu kulture.

 

Uz konstataciju da se svaki  dinar uložen u obrazovanje višestruko vraća,  Glišić je istakao da lokalna samouprava ove godine stipendira 258 studenata, što je ubedljivo najviše do sada.

„Nikada veći broj mladih Ubljana nije započelo školovanje na visokim školama i fakultetima, što govori da u obrazovanje vredi ulagati i da se, pre ili kasnije, rezultat pokaže. Ja sam siguran da ćete vi, u vremenu koje dolazi i dalje biti najbolji đaci i najbolji studenti, koje ćemo pomagati, a na opštini je da uvek izdvaja sredstva i nađe način da nagradi najbolje“, poručio je Darko Glišić najuspešnijim tamnavskim osnovcima i srednjoškolcima.

 

Dodela novcanih nagrada

Dodela novcanih nagrada (Foto: Dragana Nedeljković)

Dodeljene novčane nagrade kreću se u iznosu od pet do 20 hiljada za učenike i od četiri do osam hiljada dinara za nastavnike i profesore.

Novčani iznos od 20.000 dinara pripao je nosiocima diplome „Vuk Karadžić” po završenoj srednjoj školi, a takvih je 11: osmoro u Gimnaziji „Branislav Petronijević” i troje u Tehničkoj školi „Ub”, dok je svaki od 34 „Vukovaca” po završenoj osnovnoj školi dobio 10.000 dinara. Najviše učenika sa svim peticama i primernim vladanjem od petog do osmog razreda ima u najvećoj ubskoj osnovnoj školi „Milan Munjas” – 25, potom u banjanskoj OŠ „Rajko Mihailović” – šest, OŠ „Sveti Sava” iz Pambukovice ove godine ima dvoje „vukovaca”, a  jednog radljevska OŠ „Dušan Danilović”.

 

Po 20.000 dinara opredeljeno je i za troje učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Stojanović” - Aleksandri Latinović, Filipu Simaniću i Tamari Stefanović, za postignute izvanredne rezultate na mnogim međunarodnim i republičkim takmičenjima muzičkih škola, a 15.000 dinara iznosi nagrada za osvojeno prvo mesto na bar jednom republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri. Takvih je bilo pet učenika - gimnazijalci Predrag Tešić i Andrej Gajić, osnovci Marko Čobić iz Banjana, Uroš Milošević sa Uba i Darjanu Makijevu, učeniku Muzičke škole.

Za osvojeno drugo mesto na bar jednom republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri, novčani iznos od 12.000 dinara dobili su Kristina Ilić iz Banjana i učenici Muzičke škole  Andrej Lepović, Cveta Gajin i Iva Mitrović, dok je za treće mesto na istom nivou takmičenja po 10.000 dinara dodeljeno Veljku Petroviću iz Tehničke škole, gimnazijalki Aleksandri Avramović i učenicima iz Banjana Milenku Tanasijeviću i Nikoli Bukovčiću.

 

Opština Ub izdvojila je i po pet hiljada dinara za 52-oje osnovaca i srednjoškolaca koji su bar jednom učestvovali na republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri.

Pored najboljih učenika, novčano su nagrađeni i njihovi mentori sa po osam i četiri hiljade dinara. Veći iznos dobilo je 12 nastavnika i profesora čiji su učenici osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju, a niži iznos nagrade 21 prosvetni radnik čiji su učenici učestvovali na bar jednom takmičenju ovakvog ranga.

Prošle godine za uspehe ostvarene tokom školovanja i na takmičenjima republičkog nivoa, nagrađeno je 103 učenika iz pet osnovnih i dve srednje škole.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 14 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 11 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara