Pesničko veče  (foto: Miroslava Kojić)
Pesničko veče (foto: Miroslava Kojić)
29.06.2016, 16:03

Pesnički zavet Vidovdanu

č: | fb:

U ljiškoj biblioteci, povodom velikog srpskog praznika Vidovdana, održana je promocija Vidovdanskog zbornika, koji su priredili pesnici Marijana Trivić i Milorad Šarović. O simbolici  Vidovdana  u tradiciji i kulturi srpskog naroda, kazivala je Maja Bukvić, a stihove je govorila Marijana Trninić.

“Vidovdanski zbornik ‘Rane pesmom vidane’ je svojevrsna pesnička molitva za spas časti i duha predaka, a na radost i ponos potomaka”, istakla je Maja Bukvić.    

Knjiga je nastala kao plod saradnje pesnika okupljenih u grupi “Pramen tajanstvene magle”.

Priređivači su govorili o Zborniku u kojem je zastupljeno više od sto pesnika iz Srbije, srpskih zemalja i iz mnogih država sveta. Priređivači, i sami dobri pesnici, kazivali su i svoje stihove rodoljubivog karaktera.

Guslar i profesor gusala u “Mokranjcu” Slavko Aleksić, predstavio se na tom narodnom instrumentu. I Milorad Šarović je pokazao izvanredno guslarsko umeće. Program je upotpunila  vokalna dečja grupa "Zvončice".

 

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 27 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.