Registracija Prijava preko FB
Radovi na krovu zgrade osnovne škole (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na krovu zgrade osnovne škole (foto: Dragana Nedeljković)
08.07.2016, 09:16

U novom ruhu od septembra

č: | fb:

U toku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade ubske Osnovne škole „Milan Munjas“, za koje je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjimaVlade Republike Srbije izdvijila 21,4 miliona dinara. Izvođač je firma „Eksport univerzal“ iz Beograda, a krajnji rok za završetak radova je 1. septembar. Do tada, kompletno će biti zamenjeno preko 2.000 kvadratnih metara krovnog pokrivača, renovirani mokri čvorovi, škola okrečena i zamenjena unutrašnja stolarija i deo podova. Takođe, biće ugrađen i lift za učenike sa teškoćama u kretanju, kako bi im bile dostupne učionice na prvom i drugom spratu škole, a potrebama ovih osnovaca prilagodiće se i sanitarni čvor.

 

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, prilikom obilaska škole ja najavio da će oko 1.100 đaka OŠ „Milan Milan Munjas“ od 1. septembra nastavu pohađati, praktično, u novoj školi.

„Škola će biti kompletno rekonstruisana, od poda do krova, i biće kao nova. Premijer Srbije Aleksandar Vučić  obećao je pomoć i oko opremanja nastavničkih kabineta, a videćemo šta i mi, kao opština, možemo dodatno da pomognemo u opremanju. Ako će već zgrada biti detaljno obnovljena, onda trba da imamo i novi i inventar. Nadam se da ćemo i to relativno brzo uspeti da završimo i da ćemo 1. septembra  sačekati premijera Vučića da svečano otvori jednu novu školu. Iako je u pitanju ista zgrada, ona će dobiti potpuno novo i  mnogo lepše ruho, tako da će učenici imati pun komoditet i normalne uslove za učenje i boravak u njoj“, rekao je predsednik ubske opštine.

Glišić tokom obilaska gradilišta

Glišić tokom obilaska gradilišta (Foto: Milovan Milovanović)

 

Prema rečima Živane Baratović, direktorke OŠ „Milan Munjas“, ovo su najveći i najobimniji radovi na  zgradi matične škole od njenog useljenja 1982. godine.

„Od septembra ćemo raditi u potpuno drugačijim, novim i boljim uslovima, kakvi i priliče za život i rad dece i nastavnika na početku 21. veka. Posebno mi je drago što će, ugradnjom lifta, biti znatno olakšan život našim učenicima sa teškoćama, kao i njihovim roditeljima. Na teritoriji Kolubarskog okruga ni jedna škola nema takvu vrstu pomagala za decu, dok u Srbiji  verovatno veoma mali broj škola može da se pohvali da ima lift“, istakla je Živana Baratović, direktorka najveće prosveten ustanove u ubskoj opštini. Ona se zahvalila Vladi Republike Srbije i prvom čoveku ubske opštine Darku Glišiću što ih je, kako kaže, ohrabrivao da konkurišu za sredstva i jedan ovako veliki projekat ostvare.

Kompletna rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Milan Munjas“  je najveća, ali ne i jedina investicija Kancelarije za javna ulaganja u ubskoj opštini. Privode se kraju radovi na zameni  krova zgrade srednjih škola, koji je oštećen u nevremenu od 1. juna, za šta je Kancelarija opredelila pet pet miliona dinara, a obećala je i sredstva za adaptaciju Doma zdravlja u Banjanima.

 

Aktuelno

Gerontološki centar (foto: Đorđe Đoković)
Nastavak radova finansira država Pre 6 minuta

Dom za stare biće završen sledeće godine

Dom za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela pre deset godina donacijom Vlade Japana a prekinuta pre osam godina, biće završen do kraja sledeće godine, čulo se juče na javnoj raspravi o nacrtu...

Mladen Teofilović dobirnik nagrade Mladi autor (foto: Bojana Đurić)
Uspešno izdanje "van okvira" Pre 5 minuta

Dodelom nagrada zatvoreni "Valjevski filmski susreti"

Dodelom nagrada za najbolji film i najboljeg mladog autora sinoć je završen festival "Valjevski filmski susreti". Dragana Jakovljević zahvalila se autorima, gostima festivala koji su prepoznali...

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ Pre 22 sati 7 minuta

"Aleksandrovim prsima mi treba da budemo leđa"

"Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na...  · 7 komentara