Radovi na krovu zgrade osnovne škole (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na krovu zgrade osnovne škole (foto: Dragana Nedeljković)
08.07.2016, 09:16

U novom ruhu od septembra

č: | fb:

U toku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade ubske Osnovne škole „Milan Munjas“, za koje je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjimaVlade Republike Srbije izdvijila 21,4 miliona dinara. Izvođač je firma „Eksport univerzal“ iz Beograda, a krajnji rok za završetak radova je 1. septembar. Do tada, kompletno će biti zamenjeno preko 2.000 kvadratnih metara krovnog pokrivača, renovirani mokri čvorovi, škola okrečena i zamenjena unutrašnja stolarija i deo podova. Takođe, biće ugrađen i lift za učenike sa teškoćama u kretanju, kako bi im bile dostupne učionice na prvom i drugom spratu škole, a potrebama ovih osnovaca prilagodiće se i sanitarni čvor.

 

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, prilikom obilaska škole ja najavio da će oko 1.100 đaka OŠ „Milan Milan Munjas“ od 1. septembra nastavu pohađati, praktično, u novoj školi.

„Škola će biti kompletno rekonstruisana, od poda do krova, i biće kao nova. Premijer Srbije Aleksandar Vučić  obećao je pomoć i oko opremanja nastavničkih kabineta, a videćemo šta i mi, kao opština, možemo dodatno da pomognemo u opremanju. Ako će već zgrada biti detaljno obnovljena, onda trba da imamo i novi i inventar. Nadam se da ćemo i to relativno brzo uspeti da završimo i da ćemo 1. septembra  sačekati premijera Vučića da svečano otvori jednu novu školu. Iako je u pitanju ista zgrada, ona će dobiti potpuno novo i  mnogo lepše ruho, tako da će učenici imati pun komoditet i normalne uslove za učenje i boravak u njoj“, rekao je predsednik ubske opštine.

Glišić tokom obilaska gradilišta

Glišić tokom obilaska gradilišta (Foto: Milovan Milovanović)

 

Prema rečima Živane Baratović, direktorke OŠ „Milan Munjas“, ovo su najveći i najobimniji radovi na  zgradi matične škole od njenog useljenja 1982. godine.

„Od septembra ćemo raditi u potpuno drugačijim, novim i boljim uslovima, kakvi i priliče za život i rad dece i nastavnika na početku 21. veka. Posebno mi je drago što će, ugradnjom lifta, biti znatno olakšan život našim učenicima sa teškoćama, kao i njihovim roditeljima. Na teritoriji Kolubarskog okruga ni jedna škola nema takvu vrstu pomagala za decu, dok u Srbiji  verovatno veoma mali broj škola može da se pohvali da ima lift“, istakla je Živana Baratović, direktorka najveće prosveten ustanove u ubskoj opštini. Ona se zahvalila Vladi Republike Srbije i prvom čoveku ubske opštine Darku Glišiću što ih je, kako kaže, ohrabrivao da konkurišu za sredstva i jedan ovako veliki projekat ostvare.

Kompletna rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Milan Munjas“  je najveća, ali ne i jedina investicija Kancelarije za javna ulaganja u ubskoj opštini. Privode se kraju radovi na zameni  krova zgrade srednjih škola, koji je oštećen u nevremenu od 1. juna, za šta je Kancelarija opredelila pet pet miliona dinara, a obećala je i sredstva za adaptaciju Doma zdravlja u Banjanima.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 52 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 53 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara