Registracija Prijava preko FB
Saša Milićević (foto: Dragan Belajac)
Saša Milićević (foto: Dragan Belajac)
13.07.2016, 11:24

Beogradski komunalci pomažu Ubljanima

č: | fb:

U naseljima na periferiji Uba u toku je čišćenje kanalizacione mreže specijalnim vozilom za odgušenje koje su, kao pomoć u otklanjanju posledica nezapamćenog olujnog nevremena od 1. juna, lokalnoj samoupravi besplatno ustupili Grad Beograd i Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Poslovi na otpušavanju kanalizacije od nagomilanog mulja, koji je tada voda nanela, biće završeni u roku od pet dana, a pored vozila, na raspolaganju su i trojica radnika „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“. Zajedno sa njima, na terenu su i ekipe ubskog Komunalnog javnog preduzeća „Đunis“.

 

U poslednjih mesec i po dana, ovo je drugi put da prestonica i beogradski komunalci izlaze u susret svim građanima Uba, kaže v.d. direktora KJP „Đunis“ Saša Milićević. Odmah nakon nevremena, isto vozilo ustupili su na period od deset dana, pa su u kratkom roku otlonjena uska grla i pročišćena kanalizacija u centralnim gradskim ulicama i najugroženijim naseljima.

„Obilne kiše, koje su pale 1. juna, nanele su mulj u kanalizaciju, što nam je stvorilo ogromne probleme. Kako nismo imali tehničke mogućnosti, niti imamo vozilo da te probleme rešimo, beogradsko komunalno preduzeće nam je ustupilo svoje spacijalizovano vozilo za odgušenje. Ono je kod nas bilo deset dana i za taj period smo osposobili veći deo kanalizacione mreže. Sada su nam ponovo poslali to vozilo i ja se nadam da ćemo u roku od pet dana osposobiti i ostali deo gradske kanalizacione mreže“, navodi Milićević.

Dragana Nedeljković i Saša Milićević

Dragana Nedeljković i Saša Milićević (Foto: Dragan Belajac)

Prema njegovim rečima, zahvaljujući usluzi i pomoći beogradskih kolega, „Đunis“ je ostvario znatnu uštedu, jer se cena po satu korišćenja ovakvog vozila kreće izmedu 15.000 i 18.000 dinara.

„Do saradnje između dva komunalna preduzeća došlo je zahvaljujući, pre svega, predsedniku opštine Ub Darku Glišiću i gradonačelniku Beograda Siniši Malom i ja im se zahvaljujem što su nam izašli u susret. Takođe se zahvaljujem i direktoru „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ Svetozaru Veselinoviću, koji nam je pomogao onda kada nam je to bilo najpotrebnije“, kaže v.d. direktora KJP „Đunis“ Saša  Milićević.

 

Ubsko komunalno preduzeće u svom godišnjem programu rada ima planirana sredstva za nabavku cisterne za odgušenje cevovoda manjeg kapaciteta i njenom nabavkom „Đunis“ bi bio tehnički opremljen ne samo za efikasno rešavanje problema usled obilnih padavina, već i za kontinuirano i kvalitetno održavanje kanalizacionog sistema tokom ćitave godine. 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...