Zlatni dan 2015. (foto: Đorđe Đoković)
Zlatni dan 2015. (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2016, 10:33

Četvrti Zlatni dan

č: | fb:

Ustanova za kulturu i sport večeras organizuje četvrtu jednodnevnu šarenu manifestaciju Zlatni dan, kojom počinje ovogodišnje Ubsko kulturno leto. Od 19 časova, pa sve do ponoći, na Gradskom trgu i u Glavnoj ulici biće priređeni različiti kulturni i zabavni sadržaji za sve generacije. Kao i prethodne tri godine, najmlađi će u ranim večernjim časovima uživati u performansima klovnova, gutača vatre, akrobata na trapezu, mađioničara, žonglera, hodača na štulama i u lutkarskim predstavama.

Udarni programi su muzički, tako da posetioce očekuju koncerti renomiranih muzičara: bubnjara Dragoljuba Đuričića i dobošara, pop-džez pevačice Lene Kovačević i Tanje Jovićević, bivše članice grupe „Oktobar 1864”. Osim njih, ubsku uličnu feštu svojim nastupima obogatiće i tamburaši Braće Jovanović iz Deronja, kao i ubski izvođači: Slobodan Matović, Đorđe Lučić, omladinska grupa „Hudini”, učenici Muzičke škole „Petar Stojanović”, Pinkova zvezdica Sanja Savić i Baletski studio „Atena”.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

U svom četvrtom izdanju, Zlatni dan na Ubu ponovo dovodi Plesni studio RMP iz Lazarevca i beogradsku grupu UV dance,  dok Galerija „Sveti Luka” i ovoga puta organizuje likovnu koloniju, a butici „Noć kupovine”. Spektakl će vizuelno upotpuniti i toplovazdušni balon, zaštitni znak manifestacije.

 

Ubske večeri i Little beer fest

 

Na Zlatni dan sutra se nadovezuju Ubske večeri, tradicionalni letnji festival, koji se održava 18. godinu za redom i u okviru koga će biti izvedena četiri programa. Manifestaciju otvaraju glumci Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić” iz Malog Crnića komedijom Jovana Sterije Popovića „Laža i paralaža” u režiji Dejana Cicmilovića, dok nakon jednodnevne pauze, u ponedeljak, 25. jula, na Letnjoj sceni Doma kulture nastupa trubački orkestar Marka Trnavca, pobednik ovogodišnjeg predtakmičenja za predstojeći Sabor u Guči.

Utorak je rezervisan za koncert domaćih muzičara – Kakadu bend, a pred publikom će to veče stati i Pinkova zvezdica Sanja Savić. Ovogodišnje „Ubske večeri” 27. jula zatvara Poetski teatar  Centra za očuvanje tradicije i kulture „Termoelektrane Nikola Tesla” jednim muzičko-recitatorskim programom.

Treća i poslednja manifestacija u sklopu ovogodišnjeg Ubskog kulturnog leta, „Little beer fest”, planirana je za nedelju, 31. jul, kada će, u glavnom programu, nastupiti pevačica Tanja Jovićević, jedan od najboljih džez i soul vokala sa ovih prostora, kao i DJ Kumba i nekoliko omladinskih rok sastava. Četvrti mali pivski festival na Ubu posetiocima će pružiti priliku i da se nadmeću u zanimljivim „disciplinama“, kao što su takmičenje u bir pongu, u brzom ispijanju piva i jedenju kobasica.

 

Tri u jedan

 

Za razliku od prethodnih godina, kada je Ustanova za kulturu i sport, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Zlatni dan, Ubske večeri i Mali pivski festival organizovala odvojeno, u razmaku od dva meseca, ovoga puta te tri letnje manifestacije biće terminski vezane i plasirane u nizu od 22. do 31. jula, kao jedna festivalska celina. Prema rečima Radovana Puletića, direktora Ustanove za kulturu i sport, koncepciji „tri u jedan“ pribeglo se zbog finansijskih ograničenja, jer je za pomenute programe u okviru Ubskog kulturnog leta u budžetu opštine opredeljeno svega 630.000 dinara. Zahvaljujući  donatorima, organizator je uspeo da za iste namene prikupi još oko 250.000 dinara.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

Radovan Puletić podseća da je pre krize i budžetskih restrikcija, samo za Ubske večeri opština izdvajala dva miliona dinara, dok Ustanova za sve tri manifestacije ove godine raspolaže sumom manjom od 900.000 dinara. Finansijske okolnosti uticale su i na izbor programa, pre svega, za Ubske večeri, pa se gledalo da oni budu ili jeftiniji ili besplatni. Ipak, bez obzira na to, direktor Ustanove za kulturu i sport Radovan Puletić kaže da će Ubsko kulturno leto i ove godine ispuniti svoju osnovnu svrhu, a to je da zabavi građane tokom jula meseca.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara