Registracija Prijava preko FB
Bazeni na Fazaneriji (foto: Dragan Belajac)
Bazeni na Fazaneriji (foto: Dragan Belajac)
13.08.2016, 07:35

Otvoreni novi bazeni

č: | fb:

Na lovno-ribolovnom kompleksu ubske „Fazanerije“  počeo je sa radom novi  otvoreni bazen, dimenzija 27 sa 16 metara. Opremljen je lažaljkama i suncobranima, za uživanje tu su i đakuzi, šank u vodi, masažer lastin rep, slana soba i kafić, a u njegovom sklopu je i mali, dečji bazen sa pečurkom.

Gostima su na raspolaganju i svlačionice, tuševi, garderobe i sefovi za lične stvari. Kapacitet je 400 posetilaca, koji za 300 dinara, koliko košta dnevna ulaznica, mogu da koriste sve pomenute prateće sadržaje.

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnja ove velelepne vodene oaze započela je pre četiri godine, a ukupna vrednost investicije je oko 160.000 evra. Pored Lovačkog udruženja „Tamnava“, kao većinskog  vlasnika „Fazanerije“, u finansiranju radova učestvovao je i manjinski vlasnik,  beogradska firma „Invest import“, koja ima 30 posto udela u tom Privrednom društvu.

 

Predsednik Lovačkog udruženja „Tamnava“ Zoran Marković kaže da su, nakon četiri godine, konačno uspeli da zatvore finansijsku konstrukciju i ove godine privedu kraju izgradnju bazena, koji će služiti na ponos Ubljanima. Iako je njegovo otvaranje prvobitno bilo najavljeno za jun, zbog obimnih i temeljnih radova, zakasnili su za početak ovogodišnje kupališne sezone. Osim toga, i vremenske prilike nisu im išle na ruku ni tokom završnih radova, a ni sada.

 

Zoran Marković

Zoran Marković (Foto: Đorđe Đoković)

„Ako od ovogodišnje sezone iskoristimo 15 do 20 dana biće dobro, da vratimo neki dinar, u stvari da od tog dinara završimo još par sitnica koje su ostale da se urade na prostoru oko bazena. Mi sve ovo spremamo za iduću godinu, a sada smo želeli da ljude malo upoznamo sa novom ponudom na našem kompleksu, da se čuje za novi bazen, a mi da se uhodamo.  Od narednog leta, krećemo u ozbiljnu priču“, navodi Marković.

 

Prema njegovim rečima, bazen na ubskoj „Fazaneriji“ predstavlja nešto slično banjskom turizmu. Pored toga što poseduje dosta pratećih sadržaja, ima i ograničen kapacitet posete, pošto, kako ističe „nema 401 karta da se proda“.

 

„Naša ideja nije da od ovog kompleksa napravimo javno kupatilo, već jednu porodično-poslovnu varijantu, gde će posetioci imati ležaljku, suncobran, čistu vodu za kupanje i druge sadržaje i gde niko neće da im skače na glavu. Mislim da je naš bazen divan kutak za ubske prilike, koji svima može da pruži dobar odmor i relaksaciju. Do proleće planiramo da izgradimo i jedan mini akva park, kao i restoran sa 600 mesta za svečanosti“, kaže o planovima za narednu godinu Zoran Marković.

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnjom bazena, Privredno društvo „Fananerija“ upotpunilo je ponudu na tom lovno-ribolovnom kompleksu, koji je već godinama omiljeno stecište stranih i domaćih lovaca, pecaroša, izletnika i ljubitelja prirode. Pored komercijalnog lovišta, koje se prostire na 46.000 hektara, na kompleksu ubske „Fazanerije“, veličine 45 hektara, nalazi se i reprezentativno zdanje Lovačke kuće, pogon za uzgoj fazana i jarebica, inkubatorska stanica, volijeri, bazeni za sportski ribolov i  motel „Okno“ sa restoranom.  

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 38 minuta

Pasterova ulica bez vode

Zbog radova na vodovodnoj mreži, u ponedeljak 06.04.2020. godine, bez vode će ostati svi potrošači u Pasterovoj ulici i to od Sinđelićeve ulice do Ulice Obrena Nikolića u periodu od 8 do 15 časova,...

Vanredno stanje 2.04.2020. (foto: Đorđe Đoković)
Dvadeset i jedan dan Pre 20 sati 12 minuta

Valjevo u vanrednom stanju i policijskom času

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog korona virusa 15. 03. 2020. godine. Uvodena je zabrana kretanja za starije preko 65 godina, za ostale policijski čas. Od subote smo u policijskom vikendu.  · 9 komentara