Registracija Prijava preko FB
Bazeni na Fazaneriji (foto: Dragan Belajac)
Bazeni na Fazaneriji (foto: Dragan Belajac)
13.08.2016, 07:35

Otvoreni novi bazeni

č: | fb:

Na lovno-ribolovnom kompleksu ubske „Fazanerije“  počeo je sa radom novi  otvoreni bazen, dimenzija 27 sa 16 metara. Opremljen je lažaljkama i suncobranima, za uživanje tu su i đakuzi, šank u vodi, masažer lastin rep, slana soba i kafić, a u njegovom sklopu je i mali, dečji bazen sa pečurkom.

Gostima su na raspolaganju i svlačionice, tuševi, garderobe i sefovi za lične stvari. Kapacitet je 400 posetilaca, koji za 300 dinara, koliko košta dnevna ulaznica, mogu da koriste sve pomenute prateće sadržaje.

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnja ove velelepne vodene oaze započela je pre četiri godine, a ukupna vrednost investicije je oko 160.000 evra. Pored Lovačkog udruženja „Tamnava“, kao većinskog  vlasnika „Fazanerije“, u finansiranju radova učestvovao je i manjinski vlasnik,  beogradska firma „Invest import“, koja ima 30 posto udela u tom Privrednom društvu.

 

Predsednik Lovačkog udruženja „Tamnava“ Zoran Marković kaže da su, nakon četiri godine, konačno uspeli da zatvore finansijsku konstrukciju i ove godine privedu kraju izgradnju bazena, koji će služiti na ponos Ubljanima. Iako je njegovo otvaranje prvobitno bilo najavljeno za jun, zbog obimnih i temeljnih radova, zakasnili su za početak ovogodišnje kupališne sezone. Osim toga, i vremenske prilike nisu im išle na ruku ni tokom završnih radova, a ni sada.

 

Zoran Marković

Zoran Marković (Foto: Đorđe Đoković)

„Ako od ovogodišnje sezone iskoristimo 15 do 20 dana biće dobro, da vratimo neki dinar, u stvari da od tog dinara završimo još par sitnica koje su ostale da se urade na prostoru oko bazena. Mi sve ovo spremamo za iduću godinu, a sada smo želeli da ljude malo upoznamo sa novom ponudom na našem kompleksu, da se čuje za novi bazen, a mi da se uhodamo.  Od narednog leta, krećemo u ozbiljnu priču“, navodi Marković.

 

Prema njegovim rečima, bazen na ubskoj „Fazaneriji“ predstavlja nešto slično banjskom turizmu. Pored toga što poseduje dosta pratećih sadržaja, ima i ograničen kapacitet posete, pošto, kako ističe „nema 401 karta da se proda“.

 

„Naša ideja nije da od ovog kompleksa napravimo javno kupatilo, već jednu porodično-poslovnu varijantu, gde će posetioci imati ležaljku, suncobran, čistu vodu za kupanje i druge sadržaje i gde niko neće da im skače na glavu. Mislim da je naš bazen divan kutak za ubske prilike, koji svima može da pruži dobar odmor i relaksaciju. Do proleće planiramo da izgradimo i jedan mini akva park, kao i restoran sa 600 mesta za svečanosti“, kaže o planovima za narednu godinu Zoran Marković.

 

Bazeni na Fazaneriji

Bazeni na Fazaneriji (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnjom bazena, Privredno društvo „Fananerija“ upotpunilo je ponudu na tom lovno-ribolovnom kompleksu, koji je već godinama omiljeno stecište stranih i domaćih lovaca, pecaroša, izletnika i ljubitelja prirode. Pored komercijalnog lovišta, koje se prostire na 46.000 hektara, na kompleksu ubske „Fazanerije“, veličine 45 hektara, nalazi se i reprezentativno zdanje Lovačke kuće, pogon za uzgoj fazana i jarebica, inkubatorska stanica, volijeri, bazeni za sportski ribolov i  motel „Okno“ sa restoranom.  

Aktuelno

Ispred Doma zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Zbog nesigurne epidemiološke situacije Pre 6 sati 39 minuta

Štab usvojio 14 obavezujućih mera

Ocenjujući aktuelnu epidemiološku situaciju kao nesigurnu, a u cilju održavanja radne aktivnosti i ekonomske sigurnosti, Štab za vanredne situacije je predložio 14 obavezujućih mera, koje će se...  · 5 komentara

Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo Pre 12 sati 50 minuta

Još 14 osoba pozitivno na koronavirus

U Valjevu raste broj zaraženih virusom korona. Od 17. juna je potvrđen nov 71 slučaj zaraze, od toga 54 za samo četiri dana. Zavod za javno zdravlje predložio pre sedam dana odlaganje skupova i...  · 2 komentara

SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Počela sezona kupanja Pre 8 sati 30 minuta

Na petničkim bazenima prvog dana preko 850 kupača

Bazeni u SRC "Petnica" otvoreni su od juče uz striktno poštovanje propisanih mera zaštite. Prvog dana na petničkim bazenima bilo je oko 850 kupača. Direktor UFK "Valis", koja gazduje bazenima,...  · 4 komentara