Registracija Prijava preko FB
Učesnici majskog programa posvećenog Koenu (foto: Milutin Rafailović)
Učesnici majskog programa posvećenog Koenu (foto: Milutin Rafailović)
19.08.2016, 10:11

Koen na otvorenom

č: | fb:

Ispred ubske Galerije "Sveti Luka", večeras, sa početkom u 20 časova, održaće se tematsko veče posvećeno jednom od najznačajnijih i najsvestranijih stvaralaca svetske muzičke scene, kanadskom kantautoru, piscu i pesniku Leonardu Koenu. Osim u nezaboravnim hitovima proslavljenog muzičara, koje će izvodili mlade članice ovdašnjeg benda „Hudini”, publika će moći da uživa i u Koenovoj poeziji, u interpretaciji učenika ubske Gimnazije „Branislav Petronijević” i njihovih starijih i iskusnijih prijatelja po ukusu i po opredeljenjima.

 

Program u čast živom klasiku pop kulture 20-og veka, kojim će biti predstavljeno raznovrsno Koenovo stvaralaštvo, osmislili su Jelena Pavlović i Veran Mijatović, profesori srpskog jezika u banjanskoj OŠ "Rajko Mihailović" i ubskoj OŠ "Milan Munjas", a realizuje se u saradnji sa Ustanovom za kulturu i sport.

 

Jelena Pavlović

Jelena Pavlović (Foto: Iz privatnog albuma)

Ovo nije prvo muzičko-poetsko veče posvećeno legendarnom umetniku koje se organizuje na Ubu. U maju je sličan program održan u Klubu Doma kulture, takođe na inicijativu Jelene Pavlović, Verana Mijatovića i ostalih učesnika. O razlozima zašto Koen ponovo pred Ubljanima, mlada profesorka Jelena Pavlović kaže:

"U maju je naš program bi izuzetno posećen, dobili smo mnogo pohvala i ljudi su bili oduševljeni načinom na koji smo uobličili i prikazali raznovrsno stvaralaštvo Leonarda Koena, od njegovih buntovnih početaka šezdesetih, preko sedamdesetih i osamdesetih, kada je bio na vrhuncu pesimističkog pesništva, pa sve do današnjih dana, kada uprkos poznim godinama puni koncertne sale širom sveta. Zbog toga, odlučili smo da za sve ljubitelje stvaralaštva ovog kanadskog pisca, pesnika i muzičara, koji su propustili majsko veče u Klubu Doma kulture, ali i za one koji žele da ga ponove, večeras održimo program  pod nazivom „ Koen na otvorenom“, naravno uz neke druge njegove pesme i stihove. Mislim da je ovo dobra prilika, prvo da  iskoristimo leto na najbolji mogući način, pošto je pri kraju, a sa druge strane, da podržimo naše mlade Ubljane koji vole da nastupaju i koji, pre svega, vole dobru muziku i dobru poeziju. U septembru će Leonard Koen napuniti  82. godine i objaviti  novi album, tako da je to još jedna stvar koja nas je motivisala i dobar povod za drugo Koenovo veče, ovoga puta na otvorenom".

 

Uz napomenu da je majskom programu posvećenom Leonardu Koenu prisustvovala publiku različitih generacija, Jelena se nada da će se i večeras Ubljani različitih dobi okupiti u velikom broju ispred Galerije "Sveti Luka", kako bi ponovo uživali u muzici i poeziji jednog od najznačajnijih umetnika našeg vremena. 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 1 sati 28 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 39 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...