Registracija Prijava preko FB
Ubski bazen (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski bazen (foto: Dragana Nedeljković)
25.08.2016, 10:02

Slaba sezona na ubskim bazenima

č: | fb:

Zbog loših vremenskih uslova, tokom ove sezone kupanja poseta na ubskim Gradskim bazenima manja je od očekivane. Od 15. juna, kada su bazeni otvoreni, pa do 20. avgusta, prodato je oko 11.000 dnevnih ulaznica, dok je prethodnih godina u proseku bilo između 14.000 i 15.000 kupača.

 

Izuzetak je prošlogodišnje leto, kada je prema podacima Ustanove za kulturu i sport, od 1. juna do 5. septembra, koliko je sezona trajala, zabeležena rekordna poseta u gotovo četiri decenije dugoj istoriji bazena, sa prodatih 18.200 dnevnih i sto sezonskih ulaznica. Direktor Ustanove za kulturu i sport Radovan Puletić smatra da petnaestodnevno kašnjenje s otvaranjem Gradskih bazena, koje je bilo opravdano, jer je olujno nevreme od 1. juna nanelo dosta štete ovom objektu, nije toliko uticalo na ukupan bilans poseta, već je osnovni razlog slabe sezone nestabilo vreme sa čestim kišama, a samim tim i mali broj dana pogodnih za kupanje.

"Pored dnevnih ulaznica, po ceni od svega 150 dinara, koja nije menjana u poslednjih šest godina, u opticaju je bilo i 500 propusnica, koje smo besplatno podelili „vukovcima”, deci iz materijalno ugroženih porodica, penzionerima i bolesnima, a jedan deo je i prodat. Ali, i tu se vidi manjak zainteresovanosti u odnosu na prethodna, a naročito prošlogodišnje leto, tako da smo ostvarili daleko manji prihod od očekivanog. Moram da kažem da postoji i neka psihološka barijera kada je ovaj bazen u pitanju i da se od polovine avgusta leto već smatra završenim, pa posetilaca gotovo da nema, bez obzira na vremenske prilike", kaže Puletić.

 

Radovan Puletić

Radovan Puletić (Foto: Dragana Nedeljković)

Direktor Ustanove za kulturu i sport podseća da se, zbog ograničenih finansijskih sredstva, u sređivanje bazenskog kompleksa nije značajnije ulagalo poslednjih nekoliko godina. Ove sezone uočeni su ozbiljni problemi koje treba sanirati do narednog leta.

"Otvoreni bazeni na Ubu izgrađeni su 1978. godine i sada pokazuju ono što se zove zamor materijala. Mi smo ove godine imali veliki problem sa cevovodima oko bazena, koji su stari koliko i bazen, i samo smo, zahvaljujući brzoj reakciji naših zaposlenih, uspeli da ga rešimo za jedan dan. Međutim, taj problem je pokazao da ovaj objekat mora da prođe jednu ozbiljnu sanaciju i mislim da ćemo to početi da otklanjamo odmah po završetku sezone i uspeti da rekonstruišemo cevovod za naredno leto", kaže Puletić o predstojećim neophodnim investicijama.

 

Iako se kupališna sezona zvanično završava 1. septembra, ukoliko u tom mesecu budu visoke temperature, kao što se najavljuje, Gradski bazeni će nastaviti sa radom i nakon ovog datuma. Radovan Puletić kaže da su spremni da izađi u susret potrebama sugrađana, tako da će bazeni biti otvoreni sve dok bude toplih dana, ali napominje da u produženoj sezoni nije moguće ostvariti ni željeni promet gostiju ni veću zaradu.

 

Aktuelno

Akcija da Valjevo prodiše (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Godinu dana mrtvo slovo na papiru Pre 25 minuta

Mere za smanjenje aerozagađenja samo za slikanje

Pre godinu dana odbornici su usvojili 17 mera za smanjenje aerozagađenja. Nijedna nije realizovana, ali to ih nije sprečilo da usvoje novi set mera. Među njima i subvencije za kupovinu kotlova na...