U obilasku montažne kuće za Gavriće (foto: Dragana Nedeljković)
U obilasku montažne kuće za Gavriće (foto: Dragana Nedeljković)
01.07.2014, 20:03

Nikolić poručio:“Mora se brzo raditi”

č: | fb:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, obilazeći radove na izgradnji kuća u selima Brgule i Liso Polje, u opštini Ub, da birokratija mora da odustane od dosadašnjeg načina razmišljanja pri izdavanju dozvola za obnovu kuća uništenih u poplavama i da taj posao mora brzo da se radi.

- Možda je ova poplava pravi momenat da svi predsednici lokalnih samouprava nauče svoje činovnike, kako sada, tako i ubuduće, da rade i da više nema okolišanja, kako fali ovaj papir, fali pečat, ili nešto treće - rekao je predsednik Srbije.

On je poručio predsednicima lokalni samouprava čije su opštine ili gradovo postradali u majskim poplavama i gde je neophodna izgradnja novih stambenih objekata, da “svi papiri moraju biti gotovi za 10 dana i da se mora brzo raditi, jer će leto trajati još mesec, dva, a posle toga ponovo dolaze kiše.”

Ispred montažne kuće Nikolića

Ispred montažne kuće Nikolića (Foto: Dragana Nedeljković)

Grade se kuće za Markoviće, Gavriće i Nikoliće

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom obišao je danas radove na izgradnji kuća u selima Brgule i Liso Polje, u opštini Ub, koje finansira Fondacija "Dragica Nikolić".

Prvo su obišli izgradnju kuća za porodice  Milana Markovića i Slobodana Gavrića, u selu Brgule, a potom i radove na izgradnji kuće za porodicu Željka Nikolića u selu Liso Polje.

Tokom majskih poplava u opštini Ub selo Liso Polje je najviše stradalo. Na ovo selo izlile su se dve reke, Kolubara i Tamnava, između kojih je smešteno. Voda se prostirala na 440 hektara, kolika je površina  sela, stradalo je 60 kuća, a 220 meštana je bilo evakuisano. Najviši nivo vode bio je čak četiri i po metra.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 45 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 22 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara