Registracija Prijava preko FB
Glišic sa ubskim prvacima,  (foto: Dragana Nedeljković)
Glišic sa ubskim prvacima, (foto: Dragana Nedeljković)
01.09.2016, 16:22

Dobrodošlica ubskim đacima prvacima

č: | fb:

Predsednik opštine Ub Darko Glišić danas je posetio sve četiri osnovne škole na području Tamnave, kako bi poželeo uspešan početak školovanja i uručio prigodne paketiće đacima prvacima, kojih je ovog 1. septembra 264, za 20 više nego lane.

 

"Mi smo 2012. godine utemeljili praksu da svakom đaku prvaku poželimo srećan polazak u školu i, u znak pažnje i dobrodošlice, darujemo im skromne poklone, koje iz godine u godinu uspevamo da obezbedimo. Ne postoji preči dan ni za jednog predsednika opštine, bar ja tako smatram, od 1. septembra, jer tada u život kreću oni koji život čine u ovoj opštini i oni na kojima počiva budućnost. Zbog toga, već petu godinu svaki prvi školski dan posvećujem školama i deci i tu praksu ćemo negovati dokle god smo u prilici i imamo poverenje građana ove opštine da na taj način onima koji prvi put kroče u školu poželimo srećan polazak", poručio je predsednik ubske opštine.

Glišic sa ubskim prvacima

Glišic sa ubskim prvacima (Foto: Dragana Nedeljković)

Glišic sa banjanskim prvacima

Glišic sa banjanskim prvacima (Foto: Dragana Nedeljković)

Prvaci radljevske maticne škole

Prvaci radljevske maticne škole (Foto: Dragana Nedeljković)

Prvaci u Pambukovici

Prvaci u Pambukovici (Foto: Dragana Nedeljković)

Glišić je izrazio i zadovoljstvo što je ove jeseni upisano više prvaka nego prethodne školske godine.

"Iako se ne radi o velikom povećanju, svakako je više nego nego što je to bilo u godini iza nas i taj podatak nas čini zadovoljnim. Mi ćemo se truditi da uslovi u školi, ali i sve ono što radimo, budu na nivou koji omogućuje ljudima da ostaju ovde,  zasnivaju porodice i da znaju da od Vrtića, pa preko bilo koje od naše četiri osnovne škole, imaju sigurnost, lep ambijent,  pristojne uslove i kvalitetnu nastavu za svoju decu. Tako ćemo raditi i u narednom periodu  i tu nema nikakve dileme", istako je Glišić.

 

Vodeći računa da učenici i nastavnici uče i borave u što boljim uslovima, tokom letnjeg raspusta sređeni su svi školski objekti, oni koji su bili u lošem stanju temeljnije sanirani, dok je ubska OŠ „Milan Munjas“ kompletno rekonstruisana.

"Radili smo tokom čitavog leta, tako da su svi školski objekti spremni za prijem dece i nesmetan rad. Vredno je istaći da je počela sa radom i nova škola koju smo izgradili u Kalinovcu i da tridesetak učenika više nastavu ne pohađa u prodavnici, gde su bili vrlo ugroženi, već u jednoj lepoj i novoj zgradi.  Nakon rekonstrukcije, i ubska matična škola izgleda kao nova, a narednih godinu dana  ćemo gledati da školu u Slatini, koja pripada Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Pambukovica ili temeljno rekonstruišemo ili sazidamo novi objekat. Što se tiče ostalih potreba, nastavićemo i dalje da svim osnovcima i srednjoškolcima plaćamo prevoz do škole. Već petu godinu obezbeđujemo besplatan prevoz za sve tamnavske đake i to se pokazalo kao dobra politika, jer  je stabilozovala naše školstvo i omogućila da se broj dece ne osipa, već da beleži jedan blag rast, kao što je to ove godine. To su stvari koje mi negujemo i kojima smo, možda, i doveli do toga da bude nešto veći broj dece u našim školama, što nije praksa u čitavoj Srbiji", naveo je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

 

Pored opštinskog rukovodstva, budućih učiteljica i direktora škola, srećan početak osnovnog obrazovanja prvacima su poželeli i učenici starijih razreda, uz prigodan program, koji je priređen u sve četiri tamnavske škole.

 

Prijem za prvake u ubskoj školi, foto dragana Nedeljkovic

Prijem za prvake u ubskoj školi, foto dragana Nedeljkovic (Foto: Dragana Nedeljković)

Više prvaka nego lane

 

U četiri osnovne škole na području ubske opštine, danas je u klupe selo 264 prvaka, što je 20 više nego prošlog septembra. Najveća tamnavska prosvetna ustanova, ubska Osnovna škola „Milan Munjas” upisala je 177 najmlađih osnovaca, dok ih je lane bilo 12 manje. U OŠ „Dušan Danilović” broj đaka prvaka povećan sa prošlogodišnjih 22 na 29, koliko ih je sada, dok se Osnovna škola „Sveti Sava” prinovila sa 20 prvaka, što je za šest više nego prošle jeseni.

Druga po velični škola u ubskoj opštini, OŠ  „Rajko Mihailović” u Banjanima jedina ima manje prvaka  nego pre godinu dana. U njoj su zvona označila prvi dan u školi za 38 najmlađih osnovaca, a prošlog septembra bilo ih je 43. Broj od 264 prvaka nije konačan,  jer će sve škole do polovine septembra vršiti upis novih učenika.

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 12 sati 15 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 7 sati 31 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 9 komentara