Registracija Prijava preko FB
Radovi u Brezovici (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi u Brezovici (foto: Dragana Nedeljković)
27.09.2016, 09:27

Šest miliona dinara u remont niskonaponske mreže

č: | fb:

U zajedničkoj akciji Elektrosrbije Kraljevo i Elektrodistribucije Valjevo, obnovljena je elektromreža u Brezovici, izvod prema Radovanovićima i Ilićima, kao i u Pambukovici, krek prema manastiru „Merkšinac“ i zaseoku Aksentići.

 

U ova dva tamnavska sela rementovano je tri kilometra niskonaponske mreže i 60 drvenih bandera zamenjeno betonskim, dok je vrednost investicije oko šest miliona dinara.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je sa svojim najbližim saradnicima obišao elektromontažne radove u Brezovici i Pambukovici, izjavio je da je rekonstrukcijom niskonaponske mreže rešen veliki problemi meštana u pomenutim zaseocima, pošto su ostajali bez struje pri svakom jačem naletu vetra i nevremenu. Nova mreža biće  efikasnija,  dodao je Glišić, tako da će domaćinstva u Brezovici i Pambukovici sada imati sigurnije i bolje napajanje električnom energijom.

U manastiru Merkšinac

U manastiru Merkšinac (Foto: Dragana Nedeljković)

U skladu sa planiranim investicijama na području ubske opštine, Elektroprivreda Srbije će do kraja sezone remontovati i najkritičnije tačke niskonapnske mreže u selima Sovljak, Takovo, Novaci, Slatina, Vukona, Pambukovica, Lonačanik i Murgaš i u gradskom naselju Ubska dolina i ulici Slavoljuba Milivojevića. Rekonsrukcija podrazumeva zamenu drvenih bandera sa betonskim stubovima, a žice sa samonosivim kablovima, kao i ugradnju novih priključaka.

Od 2012. godine, kada je opština Ub sa Elektrodistribucijom Valjevo potpisala ugovor o  saradnji na rekonstrukciji niskonaponske mreže, u obnovu elektroenergetskih objekata na području ubske opštine invstirano je oko 120 miliona dinara.

 

Trafo stanica „Čučuge“

 

Poslednjoj akciji rekonstrukcije niskonaponske mreže prisustvovao je i Srđan Đurović, direktor ogranka „Elektrosrbije“ Kraljevo i tom prilikom najavio izgradnju trafostanice „Čučuge“, napona 35/10 kilovolti i dalekovoda iste jačine, koji treba da omoguće kvalitetnije napajanje električnom energijom u selima zapadne Tamnave.

 

„U plan za narednu godinu uvrstili smo izgradnju trafostanice u Čučugama,  s obzirom da se ovaj kraj ubske opštine napaja jednim delom sa pravca Valjeva, preko dalekovoda koji je dugačak 78 kilometara i ima 74 trafostanice, što je veoma loše sa aspekta energetike i zbog čega stanovnici zapadne Tamnave imaju prekide u napajanju. Mi ćemo taj dalekovod praktično odvojiti, tako da će deo koji poripada Valjevu ostati na valjevskoj strani, a  deo koji pripada Ubu će biti potpuno nezavistan od tog dalekovoda. Izgradnjom trafo stanice, trajno ćemo obezbediti i taj naponski nivo od 35 kilovolti“, rekao je Đurović navodeći i da je u toku postupak kupovine placa na kome će se graditi trafostanica.

 

Glišić i Ðurović u Pambukovici

Glišić i Ðurović u Pambukovici (Foto: Dragana Nedeljković)

Predračunska vrednost radova na novoj trafostanici je 60 miliona dinara, a toliko je potrebno investirati i u dalekovod za njeno napajanje. Radovi će se odvijati u dve faze, tako da će u prvoj biti izgrađena trafostanica 35/10 kilovolti, za šta je EPS opredelio sredstva u budžetu za narednu godinu, nakon čega će uslediti i izgradnja pristupnog dalekovoda. Do 2018. godine trebalo bi da budu stavljena u funkciju oba objekta, čija je ukupna vrednost 120 miliona dinara.  

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 13 sati 47 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 9 sati 3 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 10 komentara