Obilazak zelene pijace  (foto: Dragana Nedeljković)
Obilazak zelene pijace (foto: Dragana Nedeljković)
21.10.2016, 10:01

Promocija pravilne ishrane za ubske mališane

č: | fb:

Organizacijom raznovrsnih aktivnosti na nivou svih vaspitnih grupa, Predškolska ustanova "Ub" je ove sedmice obeležila Nedelju zdrave hrane.

 

Podržavajući kampanju "Oktobar - mesec pravilne ishrane", Vrtić se već nekoliko godina priključuje toj vaspitno-zdravstvenoj akciji. Osim predavanja, na kojima su medicinski radnici deci govorili o značaju pravilne ishrane, u starijim jaslenim grupama su održane i dve radionice na aktuelnu temu.

 

Jesenje čarolije Dragan Belajac

Jesenje čarolije Dragan Belajac (Foto: Dragan Belajac)

Radionica jesenje čarolije

Radionica jesenje čarolije (Foto: Dragana Nedeljković)

Pripremanje voćne salate

Pripremanje voćne salate (Foto: Dragana Nedeljković)

Pripremanje voćne salate

Pripremanje voćne salate (Foto: Dragana Nedeljković)

Sa roditeljima i vaspitačima, jedna grupa mališana je na radionici pod nazivom Jesenje čarolije "oživela" voće i povrće, praveći od njih raznorazne i zanimljive figure, životinje, predmete i igračke, dok je druga grupa pripremala voćnu salatu, u čemu im je pomagao i kuvar.  Uz to, deca iz tri starije vaspitne grupe posetila je ubsku Zelenu pijacu, a u prostorijama Vrtića priređena je i izložba likovnih radova polaznika ustanove na temu zdrave hrane.

 

Obilazak zelene pijace

Obilazak zelene pijace (Foto: Dragana Nedeljković)

Obilazak zelene pijace

Obilazak zelene pijace (Foto: Dragana Nedeljković)

Direktorka Predškolske ustanove "Ub" Gordana Milosavljević Marković kaže da pomenutim aktivnostima žele da daju svoj doprinos promociji pravilne ishrane i da decu uče zdravim životnim navikama. Kako ističe, u ubskom Vrtiću se poklanja velika pažnja zdravoj ishrani dece.

 

"Tokom boravka u Vrtiću, deci su obezbeđena tri obroka – doručak, užina i ručak, koji se pripremaju u savremeno opremljenoj kuhinji. Priprema hrane uvek se vrši svežim, zdravim i kvalitetnim  namirnicama i mislim da je za mališane jako dobro što svakoga dana u Vrtiću imaju raznovrsne kuvane obroke. Ishrana je izbalansirana i zdrava, a mi se trudimo i da se deci dopada", navodi Gordana Milosavljević Marković.

U ubskom Vrtiću  jelovnik se planira na nedeljnom nivou. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.