Aleksandar Vučić (foto: Miroslava Kojić)
Aleksandar Vučić (foto: Miroslava Kojić)
07.11.2016, 16:14

VUČIĆ: VELIKI PRAZNIK SRBIJE

č: | fb:

Danas u podne premijer Aleksandar Vućić na Takovskoj petlji otvorio je deonicu budućeg Koridora 11 od Ljiga do Preljine. Premijer je na svečanost došao u pratnji direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića, koji je vozio šleper kroz tunel Šarani, visok 5,45 metara i najduži na toj deonici (885 metara).

 

Govoreći o značaju današnjeg događaja, Vučić nije krio svoje zadovoljstvo i sreću: "Danas ujedinjujemo Srbiju. Ovo je dokaz da Srbija može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i bez snova", poručio je Vučić.

 

Istakao je da su četiri tunela na ovoj deonici najlepša u Srbiji, uz izgrađenih 66 mostova, brojna izmeštanja korita reka, 7,3 kilometara zaštitnih ograda za buku.

"Imam osećaj da se nalazimo u Italiji, Austriji ili Nemačkoj", rekao je premijer.

Vučić je istakao da je ovo veliki dan za opštine kroz koje prolazi izgrađena deonica autoputa – Ljig, Gornji Milanovac i Čačak, ali i za čitavu Srbiju.

 

Otvaranje deonice autoputa

Otvaranje deonice autoputa (Foto: Miroslava Kojić)

Pre dolaska premijera Vučića prisutnim građanima obratili su se čelnici opština Ljig i Gornji Milanovac i gradonačelnik Čačka, ističući značaj autoputa za razvoj ovih lokalnih samouprava.

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i vodoprivrede Zorana Mihajlović je afirmativno govorila o našim građevinarima, na ovoj trasi i drugim deonicama koje su aktuelne, naglasivši da država uredno izmiruje obaveze prema njima.

 

Ministar ekonomije Azerbejdžana Šahin Mustafajev obratio se prisutnima ističući odličnu saradnju dve države, posebno od 2012. kada je potpisan sporazum o zajmu između Vlade Azerbejdžana i Srbije. Azerbejdžanska firma Azvirt je bila glavni izvođač radova.

 

Na veoma originalan način je presečena vrpca prilikom otvaranja autoputa. Deca u narodnim nošnjama su potrčala i telima  presekla vrpcu.

Svečanost otvaranja autoputa

Svečanost otvaranja autoputa (Foto: Miroslava Kojić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno