Registracija Prijava preko FB
Predstava Ne izlazi bez čarapa (foto: Dragana Nedeljković)
Predstava Ne izlazi bez čarapa (foto: Dragana Nedeljković)
14.11.2016, 16:41

Večeras Crnogorci, sinoć Hrvati

č: | fb:

Takmičarski program 9. Repassage festa večeras ulazi u završnicu "Porodičnim pričama" Pozorišta FAMA  i JUSMŠ "Vuksan Đukić" iz Mojkovca. Dramski tekst Biljane Srbljanović, u režiji Milovana Ćetkovića, priča o nama kao pojedincima, deci, roditeljima i društvu koje gradimo i u kom živimo. 

 

Priča, koju na poseban način pričaju srednjoškolci i studenti iz Mojkoca. Na festivalu Dramskih amatera Crne Gore dobila je nagradu za najbolju predstavu i najbolju mušku ulogu, kao i priznanje Ćetkoviću za dugogodišnji doprinos razvoju amaterskog stvaralaštva u Crnoj Gori.

 

Iskričava naivnost

 

Za Okruglim stolom kritike, sinoć se razgovaralo o predstavi "Ne izlazi bez čarapa" Kristine Štebih, u izvođenju Kazališne družine Štolcer iz Čekovca, a pod rediteljskom palicom Dejana Buvača.

 

Predstava Ne izlazi bez čarapa

Predstava Ne izlazi bez čarapa (Foto: Dragana Nedeljković)

Predsednica stručnog žirija, dramski pisac Olga Dimitrijević glumcima je čestitala na scenskoj posvećenosti, uz komentar da su se u predstavi mogle videti brojne scene, koje su pojedinačno lepo urađene i dirljive, ali da "celina nije dovoljno zaoštrena, da se od detalja izgubila celovitost".

Njen kolega Željko Hubač, direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu rekao je da komad odlikuje pastoralna neposredost i u rediteljskom i u spisateljskom izrazu, dok je pozorišni reditelj Robert Raponja, varedni profesor umetničke Akademije u Osijeku, podsetio da je Kazališna družina iz Čakovca pre šest godina učestvovala na Repasažu sa predstavom "Pisma iz Galicije", koja je tada bila pobednik republičkog takmičenja amaterskih pozorišta u Hrvatskoj.

Kristina Štebih i Radovan Puletić

Kristina Štebih i Radovan Puletić (Foto: Dragana Nedeljković)

 

"Od tada pratim vaš rad i mogu reći da je sadašnja predstava donela neku novinu u vašem opusu, koja ne znači nužno da je dobra, niti da je loša. Donela je neku naivu, kao da ste otišli više u pučko. U predstavi ste došli do aritmičnog bivanja na sceni, u kojem sve polako međumorski traje, ali ima u tome topline i fine iskričave naivnosti. Osećam da ste u rediteljskom postupku predstavu mogli malo zgusnuti u odnosima, jer im nedostaje strasti", rekao je profesor Raponja za Okruglim stolom kritike.

 

Odlukom žirija publike, u sastavu: Snežana Jovanović, Mira Simić i Voja Raonić titulu za najboljeg glumca večeri ponela je Kristina Štebih za ulogu Fijolične Treze. Štebih je, u ime Kazališne družine Štolcer, od direktora Ustanove za kulturu i sport Radovana Puletića primila i Zahvalnicu za učešće na 9. Repasažu.

Žiri publike

Žiri publike (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 36 minuta

Ubistvo u selu kod Osečine

Valjevska policija uhapsila je R. S. (1965) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. On je danas nakon kraće rasprave ispalio dva hica u pedesetdvogodišnjeg...

Abro fest - glavni plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Jubilarni 15. online i na TV 25.09.2020

Abro fest po prvi put bez publike

Jubilarni 15. Abro fest, koji počnje večeras, ove godine bez publike. Glumci Gradskog pozorišta "Abrašević" igraće dve premijerne predstave u praznoj sali, a publika će moći da ih gleda na online...  · 4 komentara