Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
16.11.2016, 10:36

Odbornici zasedali u Domu zdravlja

č: | fb:

Po prvi put jedna sednica Skupštine opštine Ljig održana je van zgrade opštine. Razlog je poplava opštinskih prostorija, koja se desila pre dvadesetak dana posle pucanja radijatora na poslednjem spratu opštine.

 

Među tačkama dnevnog reda nije bilo suštinski važnih za građane opštine, uglavnom imenovanja i razrešenja direktora i članova upravnih i nadzorih odbora ustanova i javnih preduzeća.

JKP "Šumadija" iz Belanovice, koje će od januara biti pripojeno ljiškom komunalnom preduzeću, na prethodnoj sednici dobilo je v.d. direktora, on je desetak dana kasnije podneo ostavku, a na sednici je imenovan novi v.d. direktora, Mirjana Dražić, do sada računovođa u tom javnom preduzeću.

 

Centar za socijalni rad "Solidarnost", koji je nadležan za Ljig, Mionicu i Lajkovac, odlukom većine odbornika dobio je novog direktora. Umesto Milana Jovanovića, diplomiranog socijalnog radnika, sa stažom od 35 godina u ovoj ustanovi, novi rukovodilac biće Milan Janićijević, diplomirani pravnik, koji je do sada radio kao sekretar u ljiškoj osnovnoj školi. Prethodno su i skupštine druge dve opštine dale saglasnost na njegovo imenovanje. Dosadašnjem direktoru mandat je istekao pre dve godine, po raspisanom konkursu na kojem je bio jedini kandidat nije rešavano, niti je imenovan za v.d.direktora. Još veće bezakonje je kad je u pitanju Upravni odbor ove ustanove, kojem je mandat istekao pre više od pet godina.

 

Na sednici je promenjen deo Upravnog odbora Gradske biblioteke, kojem mandat ističe u martu sledeće godine. Po prvi put otkada je biblioteka samostalna ustanova (1993. godine), na čelu organa upravljanja biblioteke nije profesor, iako je biblioteka kulturna i obrazovna ustanova. Ni druga dva člana ovog organa nemaju nikakve veze sa delatnošću biblioteke, mada imaju visoko obrazovanje. Glasove opozicije dobio je jedino izbor profesorke istorije Zorane Živojinović za člana Nadzornog odbora Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo.

 

Sednica SO Ljig

Sednica SO Ljig (Foto: Miroslava Kojić)

Veoma su interesanta bila odbornička pitanja Zorana Bušića iz Dveri na koje je dobio usmene odgovore na sednici. Tako se saznalo da Banka Poštanska štedionica, otvorena letos u zgradi opštine, plaća zakupninu 250 evra mesečno. Dobijen je odgovor da troškovi putovanja pet sudija i drugog osoblja iz Ljiga u Mionicu, mesečno koštaju građane Srbije 170.000 dinara.

 

Međutim, izostao je jednostavan odgovor na zahtev da se javno obelodani spisak putnika koji su pre dva meseca putovali u Holandiju, u organizaciji opštine. Odgovor dostavljen odborniku Bušiću, po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, jeste da nijedan organ opštine nema taj podatak. Na sednici lokalnog parlamenta dbornicima je rečeno da su predsednici mesnih zajenica bili zaduženi za odabir putnika. To može da bude tačno, ali tražen je spisak putnika, sa njihovim zanimanjima, pošto je putovanje trebalo da bude za poljoprivrednike, a zna se da su putovali i oni koji nemaju ni saksiju, a kamoli nešto više što se bavljenja poljoprivredom tiče.

 

Za zamenika sekretara opštine, u skladu sa izmenjenim statutom, postavljen je diplomirani pravnik Dragan Radovanović, pošto sekretar opštine Marija Filipović odlazi na trudničko, odnosno porodiljsko bolovanje. Radovanoviću će mirovati staž u predškolskoj ustanovi dok je na radu u opštini.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 29 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 29 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara