Ulica otvorenog srca (foto: Branko Petrović)
Ulica otvorenog srca (foto: Branko Petrović)
05.01.2017, 11:29

Ulica otvorenog srca u Lajkovcu

č: | fb:

U pešačkoj zoni Lajkovca zaživela je Ulica otvorenog srca. Manifestacija će trajati do petka 6. januara, uz pokroviteljstvo Opštine Lajkovac, organizaciju Kulturnog centra "Hadži Ruvim" i Turističke organizacije opštine Lajkovac i uz podršku preduzeća "Iva agrar", koje je još jednom pokazalo da je društveno odgovorna firma. 

 

Odbojkašice Železničara

Odbojkašice Železničara (Foto: Branko Petrović)

Decu, ali i njihove roditelje, zabavili su klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop. Posetioce je oduševilo i prisustvo odbojkašica "Železničara" koje su deci delile balone. Ove zime Lajkovac prvi put ima prazničnu dekorativnu rasvetu i klizalište, tako da predsednik opštine Andrija Živković, koji je sa porodicom došao u Ulicu otvorenog srca, nije krio zadovoljstvo, najavljujući da će takav praznični program i ambijent postati tradicija.

 

U organizaciji Ulice otvorenog srca učestvuju i OŠ "Mile Dubljević" i Predškolska ustanova "Leptirić", koje su pripremile maskenbal. Klovnovi, mađioničari i žongleri će posetioce zabavljati sva tri dana, biće odigrano nekoliko dečjih predstava, a finale je večeras uz koncert "Leontine sa zvezdicama". 

Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca (Foto: Branko Petrović)

Sve do petka, Badnjeg dana, u pešačkoj zoni biće postavljeni raznovrsni prodajni štandovi na kojima najviše ima Božićne dekoracije, predmeta urađenih dekupažom, domaćih proizvoda od meda i voća i slično. Tu je i umetnička radionica i izložba na otvorenom, ulični svirači iz Lajkovca-gitaristi "Bogdan i Buca", kao i specijalni gost profesor Petar Gojković, klarinetista iz Pariza. koji 4. i 5. januara svira francusku, evropsku, ali  i srpsku muziku. Direktor Milutin Ranković kaže da je već prvo veče Turistička organizacija upotpunila atmosferu svirkom

 

Klizalište

Klizalište (Foto: Branko Petrović)

Planirano je da klizalište, koje je smešteno pored starog mlina u centru grada, bude na raspolaganju Lajkovčanima sve do početka marta, ako vreme bude dovoljno hladno. Klizalište je otvoreno svakog dana od 10.00 do 22.00 časa. Praznični ambijent u Lajkovcu obogaćuje dekorativna rasveta u glavnoj ulici i šetališnim zonama.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 22 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.