Registracija Prijava preko FB
Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
20.01.2017, 10:01

Pooštreni uslovi za stipendije

č: | fb:

Do 24. januara otvoren je konkurs Opštine Ub za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja u školskoj 2016/17. godini. Od ove godine, primenjuje se izmenjena opštinska Odluka o stipendijama kojom su, u odnosu na prethodnu, pooštreni uslovi za dobijanje ove naknade.

 

Sada, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti koji zajedno sa oba roditelja ili staratelja imaju prebivalište na teritoriji opštine Ub najmanje godinu dana, dok je ranije bilo dovoljno da je jedan roditelj ili staratelj prijavljen na teritoriji opštine.

Druga izmena tiče se kontinuiteta školovanja, pa za stipendiju mogu konkurisati  studenti koji su odmah po završetku srednje četvorogodišnje škole upisali prvu godinu osnovnih akademskih studija, kao i oni koji nisu produžili godinu.

 

Sem navedenih, ostali kriterijumi ostali su isti, što znači da stipendiju mogu dobiti akademci državnih i privatnih fakulteta koji su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija, da tokom studiranja nisu gubili godinu, da nisu u radnom odnosu, kao i da nisu pravili pauzu između osnovnih i master studija.

 

Pravo na opštinsku naknadu mogu ostvariti i brucoši čija je prosečna ocena u srednjoj školi bila u rasponu od 4,50 do 5,00.

 

Stipendija se dodeljuje za jednu akademsku godinu, a može se koristiti najduže u dužini trajanja osnovnih akademskih studija na odabranom fakultetu i diplomskih akademskih studija (master) na istom ili različitom fakultetu.

 

Aktuelno

Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 4 sati 16 minuta

"TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE!"

Mnogo je, zaista, mnogo gluposti načinjeno po Valjevu. Ostaje nam samo da otkrijemo ko ih je, kada i kako počinio, zar ne?   Nije li, na primer, očevidno da je valjevskom zdravstvu stigao na...  · 7 komentara

Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Očekuju se rezultati Pre 6 sati 37 minuta

Zavod za javno zdravlje još uvek ne radi

Valjevski Zavod za javno zdravlje još uvek nije počeo sa radom, ali se očekuje da će uskoro početi. Zbog nepreciznosti i pogrešno protumačenog saopštenja jutros smo objavili informaciju, koju smo...