Registracija Prijava preko FB
Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
20.01.2017, 10:01

Pooštreni uslovi za stipendije

č: | fb:

Do 24. januara otvoren je konkurs Opštine Ub za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja u školskoj 2016/17. godini. Od ove godine, primenjuje se izmenjena opštinska Odluka o stipendijama kojom su, u odnosu na prethodnu, pooštreni uslovi za dobijanje ove naknade.

 

Sada, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti koji zajedno sa oba roditelja ili staratelja imaju prebivalište na teritoriji opštine Ub najmanje godinu dana, dok je ranije bilo dovoljno da je jedan roditelj ili staratelj prijavljen na teritoriji opštine.

Druga izmena tiče se kontinuiteta školovanja, pa za stipendiju mogu konkurisati  studenti koji su odmah po završetku srednje četvorogodišnje škole upisali prvu godinu osnovnih akademskih studija, kao i oni koji nisu produžili godinu.

 

Sem navedenih, ostali kriterijumi ostali su isti, što znači da stipendiju mogu dobiti akademci državnih i privatnih fakulteta koji su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija, da tokom studiranja nisu gubili godinu, da nisu u radnom odnosu, kao i da nisu pravili pauzu između osnovnih i master studija.

 

Pravo na opštinsku naknadu mogu ostvariti i brucoši čija je prosečna ocena u srednjoj školi bila u rasponu od 4,50 do 5,00.

 

Stipendija se dodeljuje za jednu akademsku godinu, a može se koristiti najduže u dužini trajanja osnovnih akademskih studija na odabranom fakultetu i diplomskih akademskih studija (master) na istom ili različitom fakultetu.

 

Aktuelno

Palo drvo na ulicu (foto: Đorđe Đoković)
O drveću u Parku Pećina i na Divčibarama Pre 1 sati 15 minuta

Nema sređivanja šuma dok Skupština ne usvoji planski dokument

Drvo u Parku Pećina, koje je u nedelju palo na automobil u pokretu, otvorilo je pitanja u kakvom su stanju šume koje su u vlasništvu Grada, zbog čega se suva stabla ne uklone, a umesto njih posade...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 50 minuta

U Valjevu za pet dana 70 novoobolelih od koronavirusa

U Valjevu je još 16 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 283, pokazuju podaci od 2. jula Zavoda za javno zdravlje Valjevo. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije...  · 1 komentar

Ispred Doma zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Zbog nesigurne epidemiološke situacije Pre 1 dan

Štab usvojio 14 obavezujućih mera

Ocenjujući aktuelnu epidemiološku situaciju kao nesigurnu, a u cilju održavanja radne aktivnosti i ekonomske sigurnosti, Štab za vanredne situacije je predložio 14 obavezujućih mera, koje će se...  · 9 komentara