Registracija Prijava preko FB
Prodanović potpisuje pristupnicu SNS (foto: Dragana Nedeljković)
Prodanović potpisuje pristupnicu SNS (foto: Dragana Nedeljković)
03.02.2017, 10:17

Nova Srbija na Ubu kolektivno prešla u SNS

č: | fb:

Opštinski odbor Nove Srbije (NS) sa Uba kolektivno je pristupio Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Odluka da tri odbornika NS u Skupštini opštine Ub, član Opštinskog veća, članovi Upravnih odbora, kao i svi članovi stranke pređu u redove ubskih naprednjaka doneta je jednoglasno, na sednici Izvršnog odbora, održanoj 29. januara. 

 

Sinoć je u prostorijama SNS održana konferencija za novinare, na kojoj je predsednik OO NS i član Izvršnog odbora stranke, odbornik u lokalnom parlamentu i član ubskog Opštinskog veća Zoran Prodanović  saopštio razloge ovakve odluke.

 

"Poznato je da zadnjih mesec dana predsednik Nove Srbije Velimir Ilić žestoko napada politiku premijera Aleksandra Vučića koju mi podržavamo, a Velimir Ilić je bez stranačkih organa sam doneo takvu odliku o napadanju. Mi smo 21. januara održali sednicu Izvršnog odbora i Predsedništva u Čačku, gde su nas dočekale ’gorile’ na ulazu u stranku. Pretili su pojedinim članovima Izvršnog odbora i Predsedništva. Sama tok sednice protekao je sa nizom incidenata.

Ja sam u Novoj Srbiji poslednjih 17 godina, u Predsedništvu, to jest u Izvršnom odboru stranke sam šest godina i nisam doživeo takav sastanak. Osim što je napadao politiku premijera Aleksandra Vučića, svoje najbliže saradnike i potpredsednike, Velimir Ilić je počeo da vrišti i lupa po stolu, govoreći da će da bude kako on kaže. On ne poštuje stranačke organe i Statut stranke, jer je sam izbacio potpredsednika Nove Srbije  Dragana Jovanovića. Zbog svojih ličnih interesa i fotelje, rekao je da ga nije briga i što se njega tiče, može da ostane sto članova u stranci. Posle toga, zakazali smo sednicu Izvršnog odbora Nove Srbije na Ubu u stalnom sastavu i jednoglasno smo doneli odluku da napustimo stranku i kolektivno se pripojimo Srpskoj naprednoj stranci na Ubu.

Mi želimo i dalje da podržavamo politiku Aleksandra Vučića, koji jedini može našu državu da izvuče iz ove krize. Osim toga, na lokalu smo dosta projekata započeli sa Srpskom naprednom strankom i želimo i dalje sa njima da sarađujemo, sada kao članovi SNS", rekao je Zoran Prodanović i pozvao sve članove Opštinskog odbora Nove Srbije da pređu u redove naprednjaka.

Potpisivanje pristupnica SNS

Potpisivanje pristupnica SNS (Foto: Dragana Nedeljković)

Sa tri odbornika, Nova Srbija učestvuje u opštinskoj vlasti od 2006. godine. Nakon izbora održanih pomenute godine, činila je vladajuću većinu u Skupštini opštine Ub sa Demokratskom strankom Srbije, a potom i sa Demokratskom strankom. Od 2012. godine čini vladajuću koaliciji oko Srpske napredne stranke.

 

Prelazak odbornika NS u SNS na Ubu je drugo kolektivno pristupanje naprednjacima u Kolubarskom okrugu. To su krajem januara učinili svi odbornici Nove Srbije u Skupštini opštine Mionica.

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...