Ubski bazeni (arhiva) (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski bazeni (arhiva) (foto: Dragana Nedeljković)
08.07.2014, 11:18

Na Ivanjdan otvorena sezona kupanja

č: | fb:

Za razliku od svih prethodnih godina kada je kupališna sezona na Gradskim bazenima počinjala 1. juna, ovoga leta otvorena je na Ivanjdan, 7. jula. Razlog kašnjenja od preko mesec dana su pripremni radovi na sanaciji korita bazena, koji su se iskomplikovali zbog pojave podzemnih voda, klizišta i nestabilnih vremenskih prilika, objašnjava Radovan Puletić, direktor Ustanove za kulturu i sport.

- Pojava klizišta na brdu iznad bazena nakon majskih poplava i vidno pomeranje tla pruzrokovali su znatna oštećenja. Plastifikacija korita bazena je naprsla na nekoliko mesta, a u tunelima oko objekta popucale su cevi. Kada samo započeli sanaciju, dočekao nas je i problem podzemnih voda, koje su se pojavile ispod korita, a zamena plastifikacije moguća je samo kada je ono dobro isušeno. Nastavak radova dodatno su ometale i česte padavine, tako da smo morali da sačekamo nekolko uzastopno toplih i sunčanih dana kako bismo zamenili oštećenu plastifikaciju i napunili bazen – navodi Puletić.

Pošto će ovogodišnja sezona biti najkraća od kako Gradski bazeni postoje, Ustanova za kulturu i sport neće prodavati sezonske karte, dok dnevna košta 150 dinara, koliko i prošle godine.

Aktuelno