Obnova elektromreže u Slatini (foto: Milovan Milovanović)
Obnova elektromreže u Slatini (foto: Milovan Milovanović)
16.03.2017, 14:29

Remontovano šest kilometara mreže u Slatini

č: | fb:

U skladu sa ranije planiranim investicijama na području opštine Ub, Elektroprivreda Srbije prve lepe dane u ovoj godini iskoristila je za obnovu elektromreže u Slatini. Radovi se privode kraju, a obuhvatali su rekonstrukciju šest kilometra niskonaponske mreže, zamenu drvenih bandera sa 150 betonskih stubova i ugradnju novih priključaka, čime tridesetak domaćinstava u ovom selu dobija kvalitetnije i stabilnije snabdevanje strujom.

 

Predsednik Mesne zajednice Slatine Aleksandar Kovačević objašnjava da je u nekoliko zaselaka, gde su završeni radovi, mreža bila u izuzetno lošem stanju.

 

"U ovom kraju Slatine, deo Marinkovići, Isići i Đurđevići, struja je bila očajna. Napon je bio jako slab, daleko ispod svih standarda. Čekali smo nekih 15 godina na realizaciju, a prvi zahtev za rekonstrukciju mreže podnet je 2000. godine, kada se krenulo sa radovima i ubrzo stalo. Do danas je bilo neizvesno kada ćemo rešiti dugogodišnji problem, a sada je konačno i on skinut sa dnevnog reda, na naše veliko zadovoljstvo. Moram da kažem da su i meštani dali svoj doprinos tako što učestvovali u iskopavanju rupa za 150 betonskih bandera i betoniranju", rekao je predsedsdnik MZ Slatina Aleksandar Kovačević. Dodao je da je u selu neophodno još koliko-toliko popraviti putnu infrastrukturu i izmestiti jedan trafo.

 

Darko Glišić sa meštanima Slatine

Darko Glišić sa meštanima Slatine (Foto: Milovan Milovanović)

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je obišao završne radove u Slatini, zahvalio se Elektroprivredi Srbije na razumevanju za potrebe građana Tamnave, tako da je u značajnoj meri rešen problem snabdevanja električnom energijom. Tom prilikom je najavio i predstojeća, velika ulaganja u gradsku i seosku infrastrukturu.

 

"Ova godina biće bogata radovima i investicijama u opštini Ub. Mislim da ćemo u narednih mesec ili dva dana imati oko tridesetak otvorenih gradilišta, od objekata, preko putne infrastrukture i elektromreže, do vodovodne i kanalizacione mreže. Biće to jedna radna godina u kojoj ćemo, u odnosu na prethodne, uraditi najviše kilometara asfalta i niskonaponske mreže. Sasvim je sigurno da će u prvoj polovini godine nove asfaltne deonice dobiti bar 27, 28 sela.

Uspeli smo na vreme sve administrativne i tehničke poslove da obavimo, deo tendera je već završen, neke ugovore već potpisujemo i samo čekamo da se vremenske prilike stabilizuju kako bismo krenuli sa radovima. Na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine Ub biće usvojena dopuna odluke o Generalnom urbanističkom planu Uba, čime obezbeđujemo uslove da u potpunosti uredimo prostor  iza novih zgrada Policijske stanice i Opštinske uprave, što smo ranije najavili. Planiramo da ovu godinu iskoristimo na najbolji mogući način i oborimo rekord u svemu što smo radili u prethodnih pet godina, koliko uživamo poverenje građana i snosimo odgovornost za sve što se dešava u našoj opštini", naveo je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić.

 

Prema opštinskim planovima, najkritičnije tačke niskonaponske mreže najpre će biti remontovane u Lončaniku, Sovljaku i Tularima, a potom i u drugim mesnim zajednicama koje su takve zahteve dostavili lokalnoj samoupravi.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 13 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 13 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara