Turnir u ženskom fudbalu (foto: Dragana Nedeljković)
Turnir u ženskom fudbalu (foto: Dragana Nedeljković)
19.03.2017, 16:38

Turnir u malom fudbalu za devojčice

č: | fb:

U organizaciji Ženskog fudbalskog kluba "AS 07", u sportskoj hali na Ubu, prvi put je održan turnir u malom fudbalu za devojčice nižih razreda osnovnih škola sa područja opštine na kome je učestvovalo 80 devojčica. 

 

Na prvom takmičenju za ovaj uzrast, pod nazivom "Fudbal u srcu", učestvovalo je 11 ekipa iz ubske OŠ "Milan Munjas", banjanske OŠ "Rajko Mihailović", radljevske OŠ "Dušan Danilović" i pambukovačke OŠ "Sveti Sava".

 

Poletarci - pobednici

Poletarci - pobednici (Foto: Dragana Nedeljković)

Uz prisustvo mnogobrojne publike turnir je protekao u duhu fer pleja, sportskog nadmetanja i druženja na terenu i van njega. Kada su se na kraju sabrali rezultati, pehar najboljeg tima u kategoriji "Poletarci" (prvi i drugi razred) pripao je odeljenju I-1ubske osnovne škole, drugo mesto zauzela je kombinovana ekipa škola iz Radljeva i Pambukovice, dok se na trećem mestu našla ekipa ubske škole,  koju su činili odeljenja I-3, 4 i 5. Ubljani su uzeli još tri nagrade u kategoriji "Poletarac". Pehari namenjeni najboljem igraču i strelcu turnira pripali su Leni Stefanović, a najboljeg golmana Anastasiji Komanović.

Pobednici starijih grupa

Pobednici starijih grupa (Foto: Dragana Nedeljković)

 

U starijoj grupi (treći i četvrti razred), učenice ubske škole takođe su dominirale, pa je prvo mesto osvojilo odeljenje IV-3, a drugo IV-4. Radljevci su se izborili za treće mesto i titulu najboljeg igrača, koju je ponela Nataša Peladić, dok su preostala dva pehara završila u rukama Ubljanki – Anđelke Đurić za najboljeg strelca (pet golova) i Kristine Nedić za najboljeg golmana turnira. 

 

Ženski fudbalski klub "AS 07" već treću godinu organizuje turnire u malom fudbalu za devojčice, s tim što su prethodna dva bila namenjena višim razredima osnovne škole (od petog do osmog). Kako objašnjava Boban Petrović, osnivač, predsednik i trener kluba, ovogodišnjom odlukom da to bude mlađi školski uzrast želeli su da doprinesu omasovljenju, popularizaciji i razvoju ženskog fudbala u ubskoj opštini.

 

"Po prvi put smo organizovali takmičenje za niže razrede i napravili pun pogodak, jer je na turniru učestvovalo 80 devojčica, što je ohrabrujuće. S obzirom na veliko interesovanje za turnir i bespoštednu igru na terenu, očekujem da se neka od njih priuključi našem klubu. Mi na razne načine pokušavamo da skrenemo pažnju na ženski fudbal i privučemo što više poklonika", kaže Boban Petrović, čelnik i trener jedinog ženskog fudbalskog kluba na teritoriji Kolubarskog okruga.

 

Boban Petrovic i clanice kluba AS

Boban Petrovic i clanice kluba AS (Foto: Dragana Nedeljković)

Turnir "Fudbal u srcu" podržali su Opština Ub, FS Kolubarskog okruga, FS regiona Zapadne Srbije, Ustanova za kulturu i sport i svi direktori osnovnih škola.

 

U narednim danima počinju turniri za devojčice viših razreda, koji će se organizovati u sve četiri tamnavske osnovne škole, a 11. aprila ŽFK "AS 07" na Ubu će biti  domaćin selekciji reperezentacije Zapadne Srbije za uzrast 13 - 15 godina.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 3 sati 20 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...