Pobednička ekipa ubske Tehničke škole (foto: PANI)
Pobednička ekipa ubske Tehničke škole (foto: PANI)
27.03.2017, 16:01

Nagrađene na konkursu "Evropski dnevnik"

č: | fb:

Na konkursu EU info centra za najbolje kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola na temu "Evropski dnevnik", ekipa Tehničke škole "Ub" osvojila je petodnevno studijsko putovanje u zemlje Evropske unije. 

 

Nagrada im je dodeljena u kategoriji literarni ili novinarski pisani rad za projekat "TEHNovine" - prvi elektronski školski časopis, koji su pokrenule, osmislile i priredile učenice prvog razreda smera finansijski tehničar Nevena Mihailović, Vanja Puletić i Suzana Jevrić, uz podršku mentorke Jelene Pavlović. One će na nagradnu ekskurziju krenuti 9. maja, na Dan Evrope, zajedno sa pobednicima konkursa u preostale tri kategorije: foto reportaža ili foto rad, video forma (novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije) i multimedija.

 

Na ovogodišnji konkurs "Evropski dnevnik", koji sprovodi EU info centar pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, pristiglo je 164 radova, a stručni žiri sastavljen od novinara, profesora, snimatelja i fotografa, dodelio je po četiri nagrade u sve četiri kategorije. Konkurs predstavlja nastavak prethodnih aktivnosti Delegacije EU i Ministarstva kulture i informisanja u okviru publikacije "Evropski dnevnik" i promocije medijske pismenosti među srednjoškolcima.

 

Prvi elektronski časopis ubske Tehničke škole "TEHNovine" prvenstveno je pokrenut sa ciljem da kako učenike, tako i profesore, bliže upozna sa evropskim vrednostima, pruži uvid u najaktuelnije događaje iz sveta evropske kulture i umetnosti, kao i da informiše o aktivnostima škole i najznačajnijim lokalnim temama.  

 

Osim u elektronskoj, prvi broj novina objavljen je i u štampanoj verziji. Uz pomoć profesorke srpskog jezika i književnosti Jelene Pavlović, celokupan dizajn, kao i sadržaj, osmislile su učenice i polaznice novinarske sekcije Nevena Mihailović, Vanja Puletić i Suzana Jevrić, koje su i autorke svih tekstova, tematski raznolikih i zanimljivih. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara