Kuvajtska delegacija u Domu vode (foto: Đorđe Đoković)
Kuvajtska delegacija u Domu vode (foto: Đorđe Đoković)
31.03.2017, 08:21

"VODAVODA" I NA TRŽIŠTU KUVAJTA

č: | fb:

Poznati srpski brend "Vodavoda" uskoro će se naći na tržištu Kuvajta, što će biti sedmo izvozno tržište ove kompanije iz Banje Vrujci, saopšteno je uoči potpisivanja ugovora između kompanije "Vodavoda" i kuvajtske "Caro General Trading Co. WL.L".

 

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta (Foto: Đorđe Đoković)

Prvi kontejneri sa 40 hiljada litara vode već su spremni, a ugovorom o saradnji je predviđena isporuka tri miliona litara izvorske flaširane vode u narednom periodu, rečeno je juče nakon što su predstavnici kuvajtske kompanije obišli izvorište i pogone u Domu vode gde se "Vodavoda" flašira.

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta (Foto: Đorđe Đoković)

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo u Srbiji, koja nam izuzetno sviđa. Smatramo da je ovo početak jednog velikog partnerstva i dobre poslovne saradnje. Želimo da unapredimo naše poslovne odnose, ali i odnose naših zemalja", rekao je predstavnik kuvajtske kompanije Abdulaziz Abdin.

 

Tvorac brenda "Vodavoda" Vojin Đorđević ocenio je kao istorijski događaj posao sa kompanijom iz Kuvajta.

"Reč je o poslu koji je značajan po količini vode koja će se izvoziti i po finansijskom aspektu, ali je još značajniji zbog osvajanja novog, velikog i zahtevnog tržišta kao što je kuvajtsko. Srbija je bogata vodom i ima veliku šansu da bude izvoznik flaširane vode, ali uslov je da ta voda bude izuzetnog kvaliteta, da bude sertifikovana po najvišim standardima i da je vrhunski dizajnirana, a 'Vodavoda' sve te usove ispunjava", rekao je Đorđević.

 

Vojin Đorđević

Vojin Đorđević (Foto: Đorđe Đoković)

Đorđević je naglasio da "Vodavoda" nije fabrika već Dom vode. "Objekat u kome se 'Vodavoda' flašira mi ne zovemo fabrika, već Dom vode zbog toga što se ovde ništa ne proizvodi niti se prerađuje. Izvorsku vodu, koja dolazi sa dubine od 605 metara, flaširamo na najsavremeniji i najkvalitetniji način po najvišim svetskim standardima da bi očuvali njenu prirodnot", rekao je Vojin Đorđević.      

 

Danas se na jedan ozbiljan način ostvaruje naša vizija da jednog dana Vodavoda bude prisutna u svim zemljama sveta. Verujem da će naš dolazak u Kuvajt, i ceo taj region, za nas biti početak velikog osvajanja sveta.

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta

Vojin Đorđević i partneri iz Kuvajta (Foto: Đorđe Đoković)

 

Vrujačka voda dolazi iz dva izvora. Kapacitet većeg je 20,5 litara vode u sekundi, dok je kapacitet manjeg izvora šest litara vode u sekundi. Međusobno su povezani i direktno uvedeni u fabriku gde se najsavremenijom opremom flašira. Izvorišta u Vrujcima su jedinstvena po tome što se ne koriste pumpe, nego se voda obezbeđuje samoizlivom pod natpritiskom od 0,6 bara.

Fabrika vode ima dve linije, za PET i staklenu ambalažu. Godišnji obim proizvodnje je oko 15 miliona boca, u fabrici rade 34 zaposlena, ali je izvesno da će biti angažovano još radnika s obzirom na to da se povećavaju, prvenstveno, izvozni poslovi.

Dom vode

Dom vode (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Vodavda" već se izvozi u Južnu Koreju, Hong Kong, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru, dok se pregovori o izvozu za Singapur privde kraju, rečeno je u kompaniji "Vodavoda".

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 36 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 33 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara