Registracija Prijava preko FB
Recitatori  (foto: Miroslava Kojić)
Recitatori (foto: Miroslava Kojić)
22.04.2017, 10:02

Takmičenje recitatora

č: | fb:

Opštinska smotra recitatora, održana u ljiškoj biblioteci, okupila je 25 recitatora iz OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "Hiljadu trista kaplara" Ljig.

 

Na Okružnu smotru recitatora plasirali su se: Mateja Jakovljević iz Kadine Luke, Milan Tomić i Sreten Rakić iz Belanovice, Mina Gošnjić iz Ljiga i Miloš Pavlović iz Liplja, u kategoriji mlađeg uzrasta. 

Iva Gošnjić i Mina Pavlović iz Ljiga, kao i Miloš Maksimović i Nada Maksimović iz Belanovice, bili su najuspešniji recitatori među učenicima od petog do osmog razreda.

 

Učenice Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" Vanja Cvetković, Milica Marković i Slavenka Đurđić takmičiće se u kategoriji starijeg uzrasta.

 

Smotra recitatora u biblioteci

Smotra recitatora u biblioteci (Foto: Miroslava Kojić)

Žiri koji je odabrao predstavnike ljiške opštine i ljiških škola za nastup u Valjevu, radio je u sastavu: Dragica Jočović, profesor razredne nastave, Verica Mihajlović, profesor razredne nastave i Maja Bukvić, master profesor srpskog jezika. Kriterijumi koji su vrednovani su izbor pesme primeren polu i uzrastu recitatora, ancentuacija i dikcija, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Gradska biblioteka nagradila je najbolje mlade recitatore knjigama.

 

Okružna smotra recitatora "Pesniče naroda mog", održaće se u Centru za kulturu u Valjevu 26. aprila.

 

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 14 sati 56 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 50 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar