Radovi u Pambukovici (foto: Dragan Belajac)
Radovi u Pambukovici (foto: Dragan Belajac)
14.05.2017, 07:25

Asfaltirano 16 puteva u ubskim selima

č: | fb:

U okviru programa izgradnje i uređenja 22 seoska putna pravca na području ubske opštine, koji  se realizuje sredstvima Puteva Srbije, novu asfaltnu podlogu dobila su još dva sela. To su Pambukovica i Raduša, gde su završene deonice ka seoskim grobljima, obe dužine po 500 metara.

 

Od sredine marta, kada su započeli radovi na lokalnoj putnoj mreži, do sada je asfaltirano 16 deonica, ukupne dužine oko devet kilometara, a preostalih šest biće izgrađeno do leta.

Glišić obilazi radove u Raduši

Glišić obilazi radove u Raduši (Foto: Milovan Milovanović)

 

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je obišao završne radove u Pambukovici i Raduši, najavio je da će se na jesen građevinske mašine vratiti u pojedina sela.

 

- Do juna, biće završeni i preostalih šest, od 22 putna pravca, koliko smo obećali da ćemo u prvoj fazi uraditi. Saradnju sa Putevima Srbije nastavljamo u septembru, kada ćemo se u neka sela vratiti i mnoge putne pravce, koji spajaju zaseoke i sela, konačno povezati asfaltom čitavom dužinom. Time ćemo značajno poboljšati našu infrstrukturu, a meštanima obezbediti kvalitetniji i komforniji život. Molim građane samo da budu strpljivi, jer ćemo ove godine sa mašinama ući u gotovo svako tamnavsko selo - obećao je prvi čovek ubske opštine.

 

Zahvaljujući Putevima Srbije, u prvom delu ovogodišnje građevinske sezone, novi seoski putevi, dužine od 400 do 550 metara, izgrađeni su u Vrelu, zaseok Ždralovica, kroz Butrakovac u Kožuaru, kroz centar Vukone, u Takovu prema Crvenoj Jabuci, u Kalinovcu prema Starom Vrelu, u Donjem kraju Brezovice, u sovljačkom ataru Tamnava, kroz Vasiljevića kraj u Milorcima, u Trliću prema Pambukovici, ka seoskim grobljima u Raduši i Pambukovici i dva pravca u Lončaniku. Nešto duže deonice, oko 800 metara, asfalirane su u Brezovici i Crvenoj Jabuci, a blizu kilometar na delu saobraćajnice od Kalinovca do Tulara.

 

Radovi u Raduši

Radovi u Raduši (Foto: Milovan Milovanović)

Prema programu uređenja i izgradnje 22 seoska puta, u poslednjoj grupi nalaze se Ruklada, Paljuvi, Gvozdenović, Tvrdojevac, Slatina i Dokmir, gde će do leta biti asfaltirano šest makadamskih puteva.

 

Nakon realizacije ovog programa, opština Ub imaće između 12 i 15 novih kilometara asfalta u lokalnoj putnoj mreži.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara