Buduća zgrada javnih službi  (foto: Dragana Nedeljković)
Buduća zgrada javnih službi (foto: Dragana Nedeljković)
23.05.2017, 13:55

Ubske javne službe na jednom mestu

č: | fb:

U toku su završni radovi na takozvanoj zgradi solidarnosti, gde će biti smeštene sve javne službe opštine Ub. Prošle godine, u prvoj fazi, prostor od 1.200 kvadrata je adaptiran i iz stambenog pretvoren u poslovno-kancelarijski, dok će u naredna četiri meseca izvođač, ubsko preduzeće "Luks elektro", privesti kraju i sve predviđene poslove u unutrašnjosti ovog objekta na Vašarištu. Radovi u drugoj fazi koštaju 45 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Elektroprivreda Srbije. 

 

Zgrada solidarnosti sagrađena je pre dve decenije i provobitno je bila namenjena stanovanju, podsetio je predsednik opštine Ub Darko Glišić prilikom obilaska gradilišta.

 

- Objekat je podignut, ali ništa se dalje na njemu nije radilo, pa je iz godine u godinu sve više propadao, postao veliko ruglo našeg grada i nije imao nikakvu perspektivu. Sada dobija neki svoj život, jer smo uspeli da krenemo sa njegovom revitalizacijom. Imali smo jasnu ideju da tu preselimo sve naše javne službe, s obzirom na to da se i nova zgrada Opštinske uprave, koja je takođe u završnoj fazi, nalazi u neposrednoj blizini ovog objekta, pa smo želeli da kada naši građani dođu da obave neki administrativni posao, imaju sve na jednom mestu, a ne da idu sa kraja na kraj grada. U pitanju je velika investicija, tako da nismo mogli odmah da krenemo u njen završetak, već smo išli postepeno. Međutim, posrećilo nam se da u dogovoru sa ljudima iz Elektroprivrede Srbije obezbedimo kompletna sredstva za neophodne finalne radove - naveo je Darko Glišić.

Jelenić i Glišić

Jelenić i Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Šef gradilišta, Miroslav Jelenić pojašnjava da će u naredna četiri meseca biti završeni svi elektro radovi, malterisanje, podovi, hidroizolacija, termika, fasada i uređenje prostora oko objekta, gde će biti postavljene behaton ploče.

 

Završetkom radova na zgradi javnih službi i novoj Opštinskoj upravi, koja bi trebalo da bude u funkciji do kraja leta, Vašarište će postati nov administrativni centar Uba. Na lokaciji gde se nalazi i nova zgrada Policijske stanice, planirane su i druge investicije, što će dodatno oplemeniti ovaj prostor uz regulisano i uređeno korito reke Ub. Glišić kaže da će tokom leta početi izgradnja hotela na Vašarištu, dok će u drugoj polovini godine dobiti dve ulice, a 2018. i park.

 

- Uz postojeći projekat parka, čiju ćemo izgradnju započeti krajem ove i završiti u prvoj polovini naredne godine, to će biti potpuno jedan drugi prostor, koji će omogućiti i jedan novi kvalitet u životu svih građana - istakao je Darko Glišić.

 

Dogradnja Vrtića

 

U novu zgradu javnih službi preseliće se, pored ostalih opštinskih preduzeća i ustanova, i KJP "Đunis", čime se stvaraju uslovi za proširenje smeštajnih kapaciteta Predškolske ustanove. Naime, barake u kome sada rade zaposleni tog komunalnog javnog preduzeća biće porušene, a na njihovom mestu nići će još jedan objekat Predškolske ustanove, tik uz postojeći.

 

- Kada iselimo “Đunis” i porušimo barake, koje se nalaze odmah do Predškolske ustanove, konačno ćemo osloboditi taj prostor, tako da ćemo već naredne godine krenuti u realizaciju projekta, za koji smatram da je najznačajniji za Ub, a to je proširenje kapaciteta Vrtića, odnosno izgradnja novog prostora. Ne želim da bilo koje dete iz nekog razloga ne može da se upiše u Vrtić i zato smo se borili i obezbedili sredstva. Biće to kruna naše izgradnje i poslova koje radimo, jer ćemo konačno rešiti problema sa nedostatkom kapaciteta. Vrtić jeste jedan od ciljeva broj jedan koji sam sebi zadao i nadam se da ćemo sledeće godine, s obzirom da sve ovo ide svojom dinamikom, i taj posao da uradimo - najavio je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić, uz napomenu da će ova i sledeća godina biti rekordne po investicijama.

 

Pored KJP "Đunis", u barakama decenijama su bili smešteni i Policijska stanica i Centar za socijalni rad. Ubski policajci su se pre nepune dve godine preselili u novoizgrađeni objekat na Vašarištu, dok su zaposleni u Centru za socijalni od prošle godine na privremenoj adresi u Glavnoj ulici, u zgradi Vojnog odseka. Kada se završi zgrada javnih službi, i oni će, zajedno sa radnicima "Đunisa" tu dobiti svoje prostorije.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara