Ubski stadion (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski stadion (foto: Dragana Nedeljković)
12.06.2017, 08:46

Od danas stadion na Ubu nosiće Džajino ime

č: | fb:

Svečanost na kojoj će gradski stadion na Ubu poneti ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala i počasnog Ubljanina Dragana Džajića, biće održana danas u ubskom Domu kulture sa početkom u 20 časova.

 

Kako je najavljeno, o Džajiću će na ceremoniji imenovanja govoriti njegovi fudbalski naslednici i zemljaci, proslavljeni igrači, koji su ponikli u Jedinstvu: braća Dušan i Dragan Savić, Nemanja Matić i Radoslav Raća Petrović. Prisutnima će se obratiti i predsednik opštine Ub Darko Glišić, direktor Arhiva Srbije dr Miroslav Perišić, direktor Ustanove za kulturu i sport Radovan Puletić, kao i sam Dragan Džajić.
 

 

U programu ovog svojevrsnog fudbalskog spektakla, učestvovaće talentovana ubska violinistkinja Aleksandra Latinović i baletska grupa "Atena", a biće prikazan i dokumentarni film o istoriji ovdašnjeg fudbala.

 

U klubu Doma kulture moći će da se pogleda izložba fotografija Dragana Savića "Veliki fudbal male varoši". Pored Ubljana, svečanosti će prisustvovati predstavnici FSS i brojni gosti iz javnog života.
 

Pre ceremonije proglašenja, na Gradskom stadionu, sa početkom u 17.30 časova, pioniri Jedinstva odmeriće snage sa vršnjacima iz valjevskog FK "Budućnost Krušik 2014". Na prvenstvenoj utakmici, gde će Ubljanima, kao pobednicima lige petlića, biti uručen pehar, Dragan Džajić izvešće početni udarac.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 7 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 5 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 7 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara