Sa koncerta na Ubu 2013. (foto: Glas Tamnave)
Sa koncerta na Ubu 2013. (foto: Glas Tamnave)
20.07.2017, 13:55

Poklon Uba - koncert Šabana Šaulića

č: | fb:

Na Gradskom trgu na Ubu sutra uveče, sa početkom u 21 čas, nastupiće legenda narodne muzike Šaban Šaulić sa naslednicom Ildom i trubačkim orkestrom "Big bend" Dejana Petrovića. Koncert je besplatan i poklon je opštine Ub sugrađanima.

 

S obzirom na popularnost izvođača, kao i na činjenicu da je pre četiri godine prvi Šaulićev solistički koncert na Ubu izazvao nezapamćeno interesovanje i, prema proceni organizatora, okupio 5.000 ljudi, i ovoga puta očekuje se rekordan broj posetilaca.

 

Gostovanjem legende narodne muzike, njegove ćerke Ilde Šaulić i “ambasadora srpske trube” Dejana Petrovića, opština Ub nastavlja dugogodišnju tradiciju organizovanja besplatnih koncerata za svoje sugrađane. Ubljani su sredinom jula imali priliku da čuju Željka Vasića, a u prethodnim godinama i niz drugih poznatih izvođača, kao što su Hari Mata Hari, Ana Bekuta, Dženan Lončarević, Miroslav Ilić, Aca Lukas, Boris Novković i Amadeus bend. Predsednik opštine Darko Glišić ističe da su ti veliki letnji koncerti na otvorenom postali brend Uba.

 

Darko Glišić

Darko Glišić (Foto: Đorđe Đoković)

- Letnji koncerti su iz jedne zabavne prerasli u turističku manifestaciju, jer na dan održavanja koncerata ne mali broj ljudi sa strane ovde dođe i potroši dosta novca, što i sutra očekujemo. Naša mala privreda, lokali i prodavnice, tih dana dobro rade i kada vidim naše trgovce i ugostitelje sutradan, oni zadovoljno trljaju ruke, jer su beležili dobar pazar. Bilo bi lepo i da izdaju fiskalne račune, da nešto zaradi i država, malo i opština, pošto ih koncerti ništa ne koštaju i ne učestvuju u njihovoj organizacji. Lapo zarade, a sa fiskalnim računima i mi bismo došli do nekog dinara, pa bi to bilo još bolje. Ali, meni je drago da oživimo taj segment naše privrede kroz ovakva dešavanja i opština će to da radi i ubuduće - kaže Glišić povodom sutrašnjeg koncerta. Trgovcima poručuje da dobro napune rafove, a posetiocima da se pripreme za pravi muzički spektakl i najmanje dva i po sata dobre zabave.

 

Za organizaciju i tehničku realizaciju ovog, kao i svih prethodnih koncerata, zadužena je Ustanova za kulturu i sport. Direktor Ustanove Radovan Puletić ukazuje da je organizacija veoma zahtevna, uz najavu da će ozvučenje i rasveta za koncert biti po najvišim standardima, koliko to Ub može i koliko je obavezan kada se očekuje toliki broj posetilaca. Prema njegovim rečima, "biće to veče za različite muzičke ukuse i jedno veliko dešavanje, najveće što Ub može da napravi kada je u pitanju estrada".

 

Pored velikih Šabanovih hitova i pesama sve popularnije Ilde Šaulić, publika će moći da uživa i u zvucima orkestra "Big Bend" i višestrukog pobednika Sabora u Guči Dejana Petrovića, koji će, osim autorskih i srpskih narodnih tradicionalnih pesama, svirati i obrade filmskih tema u trubačkim verzijama.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 35 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara