Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2017, 11:32

Od oktobra kreću besplatni kursevi i obuke

č: | fb:

Opština Mionica je, preko Centra za obrazovanje i razvoj, obezbedila brojne besplatne kurseve i obuke za svoje sugrađane svih uzrasta koji će startovati početkom oktobra meseca.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković kaže da opštinski Centar za obrazovanje i razvoj već drugu godinu za redom ima zadatak da poboljša kvalitet života sugrađana kroz brojne besplatne programe, koji su namenjeni svim generacijama.

- Poseban akcenat smo stavili na naše najmlađe, koje želimo da usmerimo na pravi put i obezbedimo njihov pravilan rast i razvoj. Njima ćemo u narednom periodu posvetiti još veću pažnju kroz povećenje kako broja, tako i kvaliteta ponuđenih sadržaja – rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Besplatni kursevi i obuke grupisani u nekoliko programskih celina. U okviru programa stranih jezika krenuće kurs engleskog jezika i to posebno za predškolce, osnovce i odrasle, koji mogu izabrati početni ili više nivoe obuke. Predškolcima će časovi engleskog biti održavani u terminu njihovog boravka u Predškolskoj ustanovi "Neven" u Mionici i izdvojenim odeljenjima u Rajkoviću, Osečenici Brežđu i Gornjoj Toplici.

 

Osnovci i srednjoškolci mogu pohađati nemački, početni kurs španskog je predviđen za sve uzraste, dok je kurs ruskog jezika predviđen za osnovce viših razreda i za odrasle. Što se tiče oblasti informatike, osnovci od četvrtog do osmog razreda mogu pohađati školu za mlade programere, a odraslima je obezbeđen besplatan kurs informatike. Predviđeni su i Muzičko zabavište za mališane uzrasta od 4 do 8 godina, kao i škola plesa koja će biti realizovana u više uzrasnih kategorija i koja će obuhvatiti i decu školskog uzrasta-osnovce i srednjoškolce i odrasle.

 

Osim časova engleskog jezika za predškolce, svi besplatni kursevi i obuke održavaće se u prostorijama Srednje škole "Mionica", gde su smeštene i prostorije Centra za obrazovanje i razvoj, a telefon za prijave i informacije je 014/3422139.

 

Aktuelno