Registracija Prijava preko FB
SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
16.01.2018, 09:52

Ubski bazeni i "Školarac" u nadležnosti "Đunisa"

č: | fb:

Ubski Gradski bazeni i Sportsko-rekreativni centar "Školarac" od ove godine imaju novog upravljača. Umesto Ustanove za kulturu i sport, koja je poslednjih desetak godina gazdovala tim objektima, za dalju brigu o njima zaduženo je Komunalno javno preduzeće "Đunis".

 

Odluku po kojoj se od 1. januara "Đunisu" poverava upravljanje nad bazenima i "Školarcem", donelo je Opštinsko veće, a potvrdili odbornici Skupštine opštine Ub na decembarskoj sednici. Time su, praktično, Gradski bazeni vraćeni u nadležnost komunalnog preduzeća, pošto je "Đunis" duže od tri  decenije upravljao bazenskim kompleksom - od njegove izgradnje 1978. godine, pa sve do 2009, kada je ta obaveza preneta na novoformiranu Ustanovu za kulturu i sport. Što se tiče "Školarca", o njemu se pre Ustanove starala lokalna samouprava.

 

Govoreći o razlozima za ovakvu odluku, predsednik opštine Ub Darko Glišić ponajpre kao prednost ističe to što "Đunis" upravlja Gradskim vodovodom.

 

- Smatram da je ta odluka celishodna, pre svega sa aspekta finansija, jer naše komunalno javno preduzeće distribuira vodu, koja je osnovna sirovina za bazen. Vodu za potrebe bazena neće samo sebi naplaćivati, tako da je samo tu ušteda nekoliko miliona dinara, pošto je u obavezi da vodu fakturiše svakoj drugoj ustanovi, bez obzira da li je iz javnog ili privatnog sektora. Druga prednost je kapacitet samog preduzeće, koje sada ima i dovoljno neophodnih mašina i ljudstva i opreme da može da se stara i o otvorenim bazenim i o sportsko-rekreativnom centru "Školarac", te smatram da je u ovom trenutku to najbolje moguće rešenje - ističe Glišić.

Ubski bazeni

Ubski bazeni (Foto: Dragana Nedeljković)

Dodaje da je sredstvima iz opštinskog budžeta u ovoj godini planirana kompletna obnova "Školarca", koji bi već krajem proleća trebalo da dobije novo ruho. Projektom je predviđena rekonstrukcija prilazne ulice od mosta do "Školarca" i izgradnja novog trotoara, kao i renoviranje i prinavljanje postojećih sadržaja, mobilijara i terena (atletska staza, dva mini piča, tri fudbalska, po dva košarkaška i teniska terena, odbojkaški i rukometni teren, teretana i igraonica za decu na otvorenom).    

 

- Iako su u pitanju obimni radovi, mislim da ćemo ih završiti do maja, kako bi leto dočekali sa obnovljenim, rekao bih plućima našeg gradskog jezgra, gde se okuplja veliki broj građana, naročito mladih. Posle dugog niza godina ovaj kompleks zaslužio je da mu se posveti pažnja, da se temeljno renovira i postane jedan lepo uređen ambijent u kome će podjednako moći da uživaju Ubljani svih generacija, kako oni koji se profesionalno bave sportom, tako i rekreativci, šetači i ljubitelji prirode, pošto se kompleks proteže uz samu uređenu obalu reke Ub - kaže Darko Glišić.

 

Odluka o promeni upravljača Gradskih bazena i "Školarca" uslovila je i preraspodelu zaposlenih u javnom sektoru, tako da je troje zaposlenih u Ustanovi za kulturu i sport prešlo da radi u "Đunis". 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 1 sati 26 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 37 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...