Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
19.01.2018, 14:49

Prvi doplivali Nikola Lalović i Miloš Jovičić

č: | fb:

Tradicionalnim plivanjem za Časni krst u Selu Mionici i Banji Vrujci dans je obeleženo Bogojavljenje, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.

Pobednici u Mionici

Pobednici u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Mioničanin Nikola Lalović prvi je preplivao deonicu do Bogojavljenskog krsta dugu 33 metra na otvorenom bazenu Sportskog centra "Lepenica" u Selu Mionici, u konkurenciji dvadesetak odvažnih plivača. Lalović je bio brži od svojih sugrađana Nikole Bošnjakovića i Gorana Stefanovića.

Pobednici u Vrujcima

Pobednici u Vrujcima (Foto: www.mionica.rs)

 

Obrenovčanin Miloš Jovičić je bio najbrži na otvorenom olimpijskom bazenu Hotela "Vrujci", gde je plivalo 26 učesnika. Jovičić je danas zabeležio treću pobedu na tradicionalnoj manifestaciji, drugi je do Časnog krsta doplivao Filip Simić iz Berkovca, a treći Milan Ćirović iz Obrenovca.

 

Rame u rame sa predstavnicima jačeg pola u Vrujcima su plivale prošlogodišnja pobednica Nataša Šinik i Tamara Simić, a u Selu Mionici Andrijana Grujić.

 

Organizatori su pobednicima svečano uručili novčane nagrade, dok su prigodne poklone u vidu knjiga i ikona dobili svi učesnici ovogodišnje manifestacije.

 

Plivanju za Časni krst, po blagoslovu episkopa Milutina, prethodila je liturgija u hramovima Vaznesenja Hristovog u Mionici i Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Banji Vrujci.

Plivanje za Časni krst u Mionici

Plivanje za Časni krst u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Plivanje za Časni krst na bazenima Sportskog centra Lepenica u Selu Mionici organizovano je po drugi put i to pod pokroviteljstvom ovdašnje Crkvene opštine, opštine Mionica i Ustanove za fizičku kulturu "Mionica", dok su pokrivitelji osmog po redu takmičenja u Banji Vrujci uz Crkvenu opštinu i lokalnu samoupravu bili i Hotel "Vrujci", kao i Vinarija "Ilić-Njemčević".

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...