Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
19.01.2018, 14:49

Prvi doplivali Nikola Lalović i Miloš Jovičić

č: | fb:

Tradicionalnim plivanjem za Časni krst u Selu Mionici i Banji Vrujci dans je obeleženo Bogojavljenje, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.

Pobednici u Mionici

Pobednici u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Mioničanin Nikola Lalović prvi je preplivao deonicu do Bogojavljenskog krsta dugu 33 metra na otvorenom bazenu Sportskog centra "Lepenica" u Selu Mionici, u konkurenciji dvadesetak odvažnih plivača. Lalović je bio brži od svojih sugrađana Nikole Bošnjakovića i Gorana Stefanovića.

Pobednici u Vrujcima

Pobednici u Vrujcima (Foto: www.mionica.rs)

 

Obrenovčanin Miloš Jovičić je bio najbrži na otvorenom olimpijskom bazenu Hotela "Vrujci", gde je plivalo 26 učesnika. Jovičić je danas zabeležio treću pobedu na tradicionalnoj manifestaciji, drugi je do Časnog krsta doplivao Filip Simić iz Berkovca, a treći Milan Ćirović iz Obrenovca.

 

Rame u rame sa predstavnicima jačeg pola u Vrujcima su plivale prošlogodišnja pobednica Nataša Šinik i Tamara Simić, a u Selu Mionici Andrijana Grujić.

 

Organizatori su pobednicima svečano uručili novčane nagrade, dok su prigodne poklone u vidu knjiga i ikona dobili svi učesnici ovogodišnje manifestacije.

 

Plivanju za Časni krst, po blagoslovu episkopa Milutina, prethodila je liturgija u hramovima Vaznesenja Hristovog u Mionici i Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Banji Vrujci.

Plivanje za Časni krst u Mionici

Plivanje za Časni krst u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Plivanje za Časni krst na bazenima Sportskog centra Lepenica u Selu Mionici organizovano je po drugi put i to pod pokroviteljstvom ovdašnje Crkvene opštine, opštine Mionica i Ustanove za fizičku kulturu "Mionica", dok su pokrivitelji osmog po redu takmičenja u Banji Vrujci uz Crkvenu opštinu i lokalnu samoupravu bili i Hotel "Vrujci", kao i Vinarija "Ilić-Njemčević".

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 53 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 53 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara